08 martie 2021

Mesajul lui Tătaru către Voiculescu

Gabriel Pecheanu

INSP, MAI şi MApN trebuie să avizeze comunicările privind raportările referitoare la vaccinarea antiCovid-19, iar transparenţa trebuie să fie asumată şi să aibă un suport atât legislativ, cât şi ştiinţific, spune Nelu Tătaru, fost ministru PNL al Sănătăţii.

Sursă foto: Mediafax

„Institutul Naţional de Sănătate Publică, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, dacă avem despre vaccinare... Toţi cei care sunt implicaţi, deci nu vorbim de servicii sau altceva. Avem efectiv fiecare organism care-şi asumă o dată pe care o comunică. Când vine o informare, vine şi cu aviz”, declară Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, întrebat cu privire la care sunt instituţiile care trebuie să avizeze raportările referitoare la vaccinarea antiCovid-19.

El afirmă că este este şi apanajul premierului, cel care va lua decizia în consecinţă cu o evaluare a situaţiei de la Ministerul Sănătăţii.

„Principiul transparenţei cred că vrem să-l aplicăm toţi. (...) Cetăţeanul trebuie să fie informat, dar trebuie să fie informat corect, iar acea transparenţă trebuie să fie asumată şi care să aibă un suport atât legislativ, cât şi ştiinţific”, conchide liberalul.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a trimis Corpul de control la MS pentru a face verificări cu privire la existenţa avizelor necesare publicării unei raportări defalcate a datelor referitoare la pandemie.

„Am avut o discuţie cu şeful Corpului de Control, în această dimineaţă, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislaţia, avizele dacă au fost luate... Este vorba despre publicarea unor informaţii de care ţine mai multe instituţii atunci, natural, trebuia să existe şi avizul acelor instituţii”, afirma premierul Florin Cîţu.

Ministrul Sănătăţii a cerut să i se aducă la cunoştiinţă sursa sesizării: „În spiritul transparenţei, aştept să aflu şi eu pe cine am supărat şi, mai ales, de ce”, conchide ministrul Sănătăţii.

„Ministerul Sănătăţii a publicat joi, în premieră, date referitoare la pandemie şi vaccinare: pentru prima dată, am oferit publicului informaţii absolut fireşti şi nefiltrate, de interes public. Vorbim de date privind pandemia, defalcate pe judeţe, şi pe centre de vaccinare. Pentru a lămuri rapid poziţia mea, iată mai jos ideile principale: Transparenţa deranjează. Premierul a fost interpelat pe acest subiect de o instituţie a statului şi a solicitat, procedural, Corpului de Control să verifice dacă nemulţumirea este justificată. Vreau să subliniez că aş fi făcut la fel: nu există nici un conflict între mine şi premierul Florin Cîţu”, menţiona Voiculescu.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .