05 februarie 2020

Misterul fotografiei apărute la moţiunea de cenzură. Orban, în geacă PSD, lângă Dragnea: Nu am ieşit în faţa românilor cu geaca roşie, pentru că mi-ar fi fost ruşine tot restul vieţii

Alexandru Costea

Premierul Ludovic Orban a povestit istoria fotografiilor în care apare îmbrăcat în geacă roşie, alături de Liviu Dragnea, care poartă o geacă galbenă, afirmând că au fost făcute în 2009. ”Eu nu am ieşit în faţa românilor cu geaca roşie, pentru că mi-ar fi fost ruşine tot restul vieţii”; a spus el.

Sursă foto: Mediafax

”V-aţi dezis de şeful vostru, dar e vorba de un fake-news. E vorba de pozele pe care le circulaţi de doi ani şi jumătate. Vă spun povestea. Acele poze sunt făcute în 2009, după turul doi al alegerilor prezidenţiale, în care conducerea PSD a venit să mulţumească - 2009, vă readuc aminte - conducerii PNL, dlui Crin Antonescu, care ulterior v-aţi şi înţeles când aţi pus bazele USL, nu cu mine.

Schimbul de geci a fost făcut cu următorul scop - preşedinţii partidelor din acea perioadă, dl. Antonescu şi dl Geoană, dl Antonescu mi-a cerut mie să ies la conferinţa de presă îmbrăcat în geaca roşie şi dl. Geoană i-a cerut lui Dragnea să iasă îmbrăcat în geaca galbenă. După ce am probat gecile, dl Dragnea a ieşit în geaca galbenă, iar eu nu am ieşit în faţa românilor cu geaca roşie, pentru că mi-ar fi fost ruşine tot restul vieţii să port geaca roşie pe care niciodată nu voi accepta să o port”, a povestit Ludovic Orban în plenul Parlamentului.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis a declarat de la tribuna Parlamentului că actualul premier Ludovic Orban a fost ales parlamentar în 2012 ”pe liste făcute cu acelaşi pix al preşedintelui Dragnea”, când a candidat pe listele USL.

"Ţin să îi reamintesc domului Orban că şi domnia să a fost parlamentar pe liste făcute cu acelaşi pix al preşedintelui Dragnea, în 2012, când aţi candidat impreună în USL. Nu păreati atunci să fiţi deranjaţi de culoarea pixului sau a gecii. (... )Pe noi nu ne-a pus nimeni pe noi nu ne pune nimeni din pix. Dacă la PNL este aşa, se explică unele lucruri", a declarat Alfred Simonis.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .