14 octombrie 2021

Mită pentru moţiune: Funcţii oferite pentru a lipsi din Parlament la votul împotriva Guvernului

Gabriel Pecheanu

Deputatul Cosmin Şandru şi directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara, Nicolae Florin Bitea, sunt acuzaţi de dare de mită şi cercetaţi de DNA pentru că ar fi promis unui alt deputat numirea unor apropiaţi în funcţii dacă nu merge la votul moţiunii de cenzură.

Sursă foto: Mediafax

Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de deputatul Cosmin Şandru şi de Nicolae - Florin Bitea, director general al Societăţii de Transport Public Timişoara, pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, în 1 octombrie, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, Cosmin Şandru şi Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei alte persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice.

„Pentru a beneficia de această <favoare>, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, din data de 5 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea”, arată procurorii anticorupţie.

Surse juridice susţin că cel căruia i se promiteau funcţii dacă nu merge la vot este un deputat AUR.

Celor doi suspecţi li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .