03 august 2020

Neamţu: Organizaţiile de tineret ale USR colcăie de ură faţă de intelectualitatea înaltă

Gabriel Pecheanu

Mihail Neamţu a lansat un atac la adresa lui Dan Barna, după ce USR a refuzat să îl susţină pentru funcţia de primar al Sectorului 3 din partea unei alianţe PNL-USR-PMP. El l-a acuzat pe Barna de "ciocoism" şi impostură morală. De asemenea, politicianul PMP susţine că "organizaţiile de tineret ale USR colcăie de ură faţă de intelectualitatea înaltă şi dispreţ faţă de poporul real."

Sursă foto: Mediafax

„Ştim că există oameni valoroşi între membrii USR-Plus şi că votanţii lor din marile oraşe sunt românii activi, sătui de corupţie, sărăcie şi aranjamentele baroniale. Ce-am contestat eu este „imaculata concepţie” a liderilor Barna-Cioloş, care pozează-n salvatorii naţiunii. Complexul lor mesianic mi se pare fraudulos. Când îi cauţi la pedigree, vei găsi înrudiri cu Vulpi ardelene, contracte bănoase cu administraţiile ciumei roşii, legături periculoase cu zona Plahotniuc (nu se îmbogăţeşte oricine din expertiza pe săraca Republica Moldova). Denunţ, aşadar, ciocoismul lui Dănuţ SRL şi toată impostura morală a unui lider care stă de vorbă cu Ponta sau Ciolacu, dar îi sfidează pe Traian Băsescu şi Eugen Tomac. Se îmbogăţeşte dintr-un antreprenoriat fictiv, alimentat cu fonduri europene, dar care-ţi trimit nevasta la un fashion show în Milano. Uniunea Salvaţi Rudele, plus aroganţa de păun incoruptibil plimbat printre păsările flamingo...”, a scris pe Facebook Mihai Neamţu.

El a mai afirmat că „organizaţiile de tineret ale USR colcăie de ură faţă de intelectualitatea înaltă şi transpiră dispreţul faţă de poporul real, aşa cum l-a lăsat Dumnezeu, adică creştin şi nu destul de hipsteresc”.

„Ce-am remarcat la mulţi dintre activiştii cu şcoli neterminate? Resentimentul pentru oamenii bătrâni, pozele electoraliste cu pisici tandre (în absenţa copiilor, pesemne), plăcerea de-a formula denunţuri penale, susţinerea ideologiei de gen împotriva biologiei de clasa a V-a, gândirea colectivistă prin isterie şi sloganuri, admiraţia salvatorilor pentru Bernie Sanders şi extremiştii de la Black Lives Matter, sarcasmul la adresa preoţilor şi a simbolurilor religioase, plus spoiala occidentală (zic spoială pentru că un lider USR din Prahova, Mihai Poliţeanu, n-a putut să-şi termine doctoratul început la CEU-Budapesta...). În frazele acestor salvaţionişti de strânsură nu vei găsi decât concepte de import, cultura resentimentului şi plăcerea repudierii, plus nişte englezisme ieftine (neologismul „narativ” în loc de naraţiune)”, mai susţine Mihai Neamţu.

În opinia lui, „proza doctrinarilor USR+/- conţine doar platitudini”.

„Nimic profund, nimic adânc, nicio înrădăcinare. Sunt doar nişe flaşnete ale mimetismului fără discernământ. Nicio diferenţă majoră între Barna şi Ponta: invenţii trase la xerox ale aceluiaşi sistem, inculţi, parveniţi, manipulatori, fără substanţă proprie, selectaţi după înălţime – calitate apreciată în zonele militare, unde dictonul ardelenilor din timpul habsburgilor încă e valabil: fie Hansi cât de prost, numa' 'nalt să fie! România nu are nevoie să fie salvată. Ea este, bine-mersi în NATO şi UE, a crescut economic an de an, s-a dezvoltat şi a construit. Sigur, România are nevoie să fie iubită, protejată, locuită, nu părăsită, bine administrată – dar nu salvată. De fapt, a existat un singur salvator al omenirii şi El a murit pe o Cruce, la marginea Ierusalimului. Pe Iisus, din păcate, salvatorii naţiei l-au uitat, îl nesocotesc sau chiar îl batjocoresc”, a conchis Mihai Neamţu.

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .