25 septembrie 2021

Orban anunţă demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi ruperea de Iohannis

Gabriel Pecheanu

Ludovic Orban a anunţat după ce a pierdut lupta pentru preşedinţia PNL că luni îşi va depune demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi spune că între el şi preşedintele României, Klaus Iohannis, nu mai există de azi niciun parteneriat.

Sursă foto: Mediafax

Ludovic Orban a anunţat, de pe scena Congresului PNL, că luni noul preşedinte al partidului va avea pe masa sa demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Mulţumec celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîţu pentru alegerea ca preşedinte PNL. De-a lungul carierei mele de 31 de ani apărat valorile liberale şi am acţionat pentru a pune în practică un ideal al politicilor ideale. Voi rămâne consecvent. Îmi voi păstra convingerile şi acţiunea politică petru apărarea democraţiei, valorilor liberale şi voi continua să acţionez aşa cum am făcut şi până acum. Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales, Florin Cîţu”, a spus Ludovic Orban.

El a ţinut să precizeze şi că parteneriatul cu Klaus Iohannis nu mai există.

„Vreau să vă mai spun un lucru - din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu va mai fi niciun parteneriat”, a mai spus Ludovic Orban.

Florin Cîţu a obţinut 60,2% din voturi, iar Ludovic Orban a fost votat de 39,7% dintre delegaţi. 72 de voturi au fost anulate.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .