19 aprilie 2021

Orban: Criză în coaliţie e mult spus. E o reacţie emoţională

Gabriel Pecheanu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că exprimarea „criză în coaliţie” e poate exagerată şi că este vorba despre „o reacţie emoţională”. „Nu se pune în discuţie schimbarea configurării politice”, adaugă acesta.

Sursă foto: Mediafax

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus luni, după şedinţa liberalilor, că premierul beneficiază de susţinere totală şi nu se pune în discuţie schimbarea configurării politice.

„Noi nu ne jucăm cu România. Îndemnul nostru este să lăsăm la o parte ceea ce ne separă şi să ne concentrăm pe buna guvernare”, spune Orban.

La rândul său, premierul Florin Cîţu a răspuns la cel puţin 3 întrebări astfel: „îi asigur pe toţi membrii cabinetului că evaluarea se va face pe baza performanţei, nu pe ceea ce spun că fac”.

Orban l-a completat spunând că atunci când un ministru îşi atacă un coleg de guvernare înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvernul respectiv.

„Este profund dăunător să îşi permită să dea declaraţii împotriva premierului, astfel de declaraţii, de cele mai multe ori nefondate, dă opoziţia”, spune Orban.

Acesta adaugă că exprimarea „criză în coaliţie” e poate prea mult spus, fiind vorba despre „o reacţie emoţională la o decizie salutară a premierului care a decis să îmbunătăţească activitatea” în sănătate.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .