08 iulie 2021

Orban îl contrazice pe Cîţu: Nu a avut acordul meu

Gabriel Pecheanu

Ludovic Orban a declarat joi că l-a deranjat modul în care premierul Florin Cîţu a procedat cu remanierea ministrului Finanţelor şi precizează că premierul nu a avut acordul său şi nici al forurilor statutare la partidului.

Sursă foto: Mediafax
„M-a deranjat faptul că a spus că a avut acordul meu. Nu a avut acordul meu şi nici al forurilor statutare ale PNL. De asemenea, ştiţi că la şedinţa Coaliţiei am participat alături de domnul Barna, de domnul Kelemen Hunor dar prim-ministrul nu a fost prezent participat. Nu a avut acordul meu şi nici al forurilor statutare. Eu am urmărit activitatea ministrului Finanţelor şi în privinţa acestuia chiar avem motive de mândrie nu de remaniere”, spune Ludovic Orban.
 
 
 Preşedintele PNL a mai susţinut că remanierea nu are baze obiective.
 
„Eu am avut alte propuneri la acel moment. Cel care l-a propus este premierul Florin Cîţu Din punctul meu de vedere nu este niciun motiv serios pentru a susţine această remaniere. Deocamdată este un fapt, nu am altceva de făcut decât să spun că propunerea de revocare nu are la bază motive obiective”, a spus Ludovic Orban în timpul unei vizite pe care o face în judeţul Olt.
 
Liderul liberal a mai declarat că are mai multe semne de întrebare în legătură cu remanierea anunţată de Florin Cîţu.
 
„Aş vrea să sper că nu este nici o legătură între revocare şi rectificarea bugetară. Aş vrea să cred, deşi îmi este foarte greu, că nu a fost revocat deoarece nu a apărut în poză şi a fost demis. Aş vrea să cred că nu este aşa (n.r. că nu a fost vorba despre o pedeapsă) deşi îmi este foarte greu”, a precizat preşedintele PNL.
 
Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că a cerut în coaliţie demisia ministrului Finanţelor.
 
„Acesta ne-a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor”.
 
Premierul a spus că a transmis la Palatul Cotroceni şi propunerea ca el să ocupe interimar această funcţie.
 
„Domnul ministru a avut posibilitatea să îşi dea demisia, a preferat să fie revocat. Toţi liderii coaliţiei au fost informaţi de marţi după-amiaza”, a precizat Florin Cîţu.
 
Acesta a vorbit şi despre motivele care au stat la baza acestei decizii.
 
„În ceea ce priveşte motivele, am făcut o evaluare la şase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanţelor”, a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene şi eliminarea evaziunii fiscale.
 
Florin Cîţu a spus că în acest moment nu are nicio propunere pentru noul ministru al Finanţelor. Acesta a precizat că este posibil ca membrii corpului de control să meargă la Ministerul Finanţelor.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .