21 septembrie 2021

Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine

Gabriel Pecheanu

Joaca de-a politica trebuie să se termine, spune preşedintele PNL. Ludovic Orban a reiterat ideea potrivit căreia singura soluţie este refacerea coaliţiei cu USRPLUS şi UDMR. „Cine seamănă vânt, culege furtună”, adaugă acesta.

Sursă foto: Mediafax

Orban a afirmat că politicienii nu îşi pot permite să se joace cu soarta României şi este vital ca, într-un termen cât mai scurt, „prin participarea tuturor actorilor politici”, să se ajungă la o soluţie clară pentru a pune capăt crizei politice.

„Poziţia noastră categorică este coaliţia care poate să asigure o guvernare în beneficiul României: coaliţia care s-a format după alegerile parlamentare între Partidul Naţional Liberal, USRPLUS, UDMR, cu sprijinul grupului minorităţilor”, a afirmat preşedintele PNL.

Potrivit acestuia, în caz contrar nicio reformă nu poate fi făcută.

„Joaca de-a politica trebuie să se termine. Cine seamănă vânt, culege furtună”, a adăugat acesta.

Orban a menţionat data de 1 septembrie când, prin „luarea unor decizii unilaterale, am intrat într-o criză politică care afectează România”, aflată în faţa unor provocări cărora trebuie să le facă faţă cu succes.

Susţinătorii lui Ludovic Orban au lansat, marţi, un apel pentru soluţionarea crizei politice şi guvernamentale şi spun că preşedintele PNL este cel îndreptăţit să asigure conducerea Guvernului în calitate de prim-ministru.

Mai mulţi parlamentari şi aleşi locali PNL au participat marţi la un eveniment public în care şi-au arătat susţinerea faţă de liderul partidului. „Stabilitatea politică este esenţială, le-am promis românilor că facem treabă, ne este jenă să mai răspundem întrebărilor oamenilor”, au spus politicienii liberali.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .