10 august 2020

Orban merge miercuri în Parlament

Gabriel Pecheanu

Ludovic Orban va prezenta, miercuri, de la ora 13.00, în şedinţa comună a celor două camere ale Parlamentului un raport detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea şcolii şi organizarea alegerilor, invitaţia fiind adresată de preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Sursă foto: Mediafax

Premierul Ludovic Orban va prezenta Parlamentului, miercuri, de la ora 13, să prezinte un raport detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea şcolii şi organizarea alegerilor.

„În contextul lipsei de predictibilitate a politicilor Guvernului pe care îl conduceţi, a declaraţiilor contradictorii ale miniştrilor dumneavoastră cu privire la măsurile pe care urmează să le luaţi pentru limitarea impactului economic şi social al epidemiei cu SARS-CoV-2 şi a stării de incertitudine care caracterizează vieţile tuturor românilor pe perioada acestei guvernări, în temeiul art. 107, alin. (1). teza finală din Constituţie, vă solicit să prezentanţi un raport, care să fie dezbătut cu prioritate, cu privire la măsurile pe care urmează să le întreprindeţi pentru limitarea răspândirii virusului. De asemenea, vă solicit să precizaţi care este planul de măsuri concrete pentru organizarea, în bune condiţii, a alegerilor pentru administraţia publică locală, dar şi pentru deschiderea noului an şcolar 2020 – 2021”, se arată în scrisoarea semnată la finalul lunii iulie de preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, Robert Cazanciuc şi Marcel Ciolacu.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a scris ulterior pe Facebook că premierul Ludovic Orban Orban trebuie să prezinte ţării un plan detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea şcolii şi organizarea alegerilor, pentru că „doar vorbele nu mai ajung”.

„Românii nu au cum să creadă o guvernare care a pierdut total controlul pandemiei şi pune carul înaintea boilor. PNL a intrat în campanie electorală înainte de a convinge românii că alegerile locale pot fi organizate fără riscuri. Se chinuie să încropească alianţe politice în loc să se alieze cu cetăţenii pentru a depăşi vârful pandemiei. Iar începerea în siguranţă a şcolii ar fi un bun exemplu că Guvernul poate organiza şi alegerile. Din păcate, n-au o strategie serioasă, doar bâlbele miniştrilor care se bat cap în cap. De aceea, împreună cu preşedintele Senatului– Robert Cazanciuc, am scris astăzi premierului Orban că trebuie să vină în Parlament să ne arate cum poate stăpâni pandemia. Altfel, Guvernul PNL riscă alegerile, şcoala şi întreaga economie. Guvernaţi, nu mai mimaţi”, a mai scris Ciolacu.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .