13 septembrie 2021

Orban: PNL nu are nevoie de un guvernator numit de altcineva, ci ales de membri

Gabriel Pecheanu

PNL nu are nevoie de un guvernator numit de altcineva, ci ales de membri, spune Ludovic Orban, care sugerează că primarii partidului sunt ameninţaţi că nu vor avea acces la resursele guvernamentale „dacă nu sprijină un anumit candidat”, respectiv pe Florin Cîţu.

Sursă foto: Mediafax

„V-aţi sui într-un avion dacă aţi şti că pilotul nu are permis de pilot de avion, ci permis de coducere de tractor? Eu nu m-aş sui, vă spun sincer. L-am văzut pe preşedinte că a fost un eveniment de amplasare a statuilor lui <La mulţi ani, von Brukenthal>, Samuel von Brukenthal. Ştiţi, Samuel von Brukenhtal a fost guvernator numit de la Viena pe Transilvania. Eu cred că PNL nu are nevoie de un guvernator numit de altcineva, ci de un preşedinte ales de membrii PNL, pentru că numai aş putea să conducă cu adevărat conform voinţei bazei partidului şi conform a ceea ce este firesc şi de bun simţ, să ţină cont de nevoile fiecărei filiale, de nevoile fiecărui primar ”, a spus Ludovic Orban la Alexandria.

El a criticat slaba prezenţă la prezentarea moţiunilor în faţa membrilor PNL Teleorman.

„Sunt convins că ar fi venit mult mai mulţi dacă nu li s-ar fi spus să nu vină. Îmi pare rău că oamenii cu care sunt în partid de zeci de ani nu sunt aici. De ce nu sunt aici, nu pot să înţeleg ”, adaugă Orban.

Actualul lider al PNL spune că principalul vinovat la această criză guvernamentală este premierul Florin Cîţu: „În loc de creşterea veniturilor vedem creşterea preţurilor, (...) în loc de percepţie şi stabilitate premierul susţinut de PNL a oferit o criză politică, o criză guvernamentală, un scandal politic care umple televizoarele ”.

„Activitatea guvernamentală de susţinere a primarilor nu se întâmplă două săptămâni până la Congres şi nu întotdeauna cine vă acordă acum o oarecare atenţie este cel care vă va acorda atenţie în următorii trei ani. (...) Orice alocare financiară către orice unitate administrativă-teritorială se face în baza prevederilor legale. Cine susţine altceva, cine consideră că poate să împartă banii din pixul partidelor care au încalcă legea şi săvârşeşte o infracţiune. Eu nu pot accepta ca în PNL primării partidului să fie umiliţi, să fie puşi la colţ, să fie ameninţat că nu vor avea acces la resurse dacă nu sprijină un anume candidat ”, mai spune Ludovic Orban.

Ludovic Orban şi Florin Cîţu candidează la congresul din 25 septembrie la funcţia de preşedinte al formărilor.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .