22 septembrie 2021

Orban: Preşedintele PNL trebuie să aibă în vedere pregătirea pentru candidatura la prezidenţiale

Gabriel Pecheanu

Dacă cineva candidează la preşedinţia PNL fără să se gândească la posibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale înseamnă că este un om politic neserios, care nu înţelege politica, spune Ludovic Orban: „Preşedintele PNL trebuie să aibă în vedere pregătirea pentru a candida la prezidenţiale”.

Sursă foto: Mediafax

„Dacă cineva candidează la preşedinţia PNL ştiind că în 2024 sunt alegeri prezidenţiale fără să se gândească la posibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale înseamnă că este un om politic neserios, un om politic care nu înţelege politica. Preşedintele partidului este, practic, liderul cu cea mai mare popularitate, cu cea mai mare cotă de încredere. Este liderul care beneficiază de încrederea întregului partid, este omul care are cea mai mare şansă să fie desemnat candidat la prezidenţiale. Ori, să te duci să candidezi la preşedinţia PNL să spui <dar eu nu m-am gândit la prezidenţiale> sau <eu nu vreau să candidez la prezidenţiale> este neserios”, a spus, la TVR, Ludovic Orban.

El afirmă, totuşi, că acest lucru nu înseamnă că spune „apăsat” că va fi candidat la alegerile prezidenţiale din 2024 dacă iese preşedinte al PNL.

„Dar, în mod evident, preşedintele PNL trebuie să aibă în vedere pregătirea ca să candideze la alegerile prezidenţiale. Sigur, decizia se va lua mai încolo. Mai curge multă apă pe Dâmboviţa până în 2024”, a conchis Orban.

Întrebat în luna august dacă va candida la Preşedinţie în 2024, Florin Cîţu a zâmbit şi a răspuns cu sloganul campaniei din 2015 a preşedintelui Klaus Iohannis: „Pas cu pas”.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .