20 aprilie 2021

Orban, replică pentru USR PLUS: Nu putem accepta

Gabriel Pecheanu

Suntem de acord cu orice evaluare până la punctul în care nu putem accepta să fie afectate competenţele constituţionale ale premierului, spune preşedintele PNL, Ludovic Orban, după ce USR PUS a anunţat că va cere „nişte acte adiţionale" legate în special de modul de demitere a unui ministru.

Sursă foto: Mediafax

„Evident suntem de acord cu orice dialog, cu orice evaluare până la punctul în care nu putem accepta să fie afectate atribuţiile, competenţele constituţionale. Nu putem schimba Constituţia. În ultimă instanţă, cel care decide dacă un ministru poate sau nu continua, sigur, după o confruntare a argumentelor în cadrul coaliţiei (...), decizia aparţine premierului şi la decizie participă şi preşedintele României”, spune Ludovic Orban.

De asemenea, el a respins varianta ca şi prim-ministrul să fie evaluat.

„Nu mai vreau să intru în... Nu e nimic stipulat. Asta e o chestiune de evaluare care e firească. Premierul participă la şedinţele Coaliţiei, conduce şedinţele Guvernului... Asta e aşa, hai să dechidem un nou subiect”, conchide liderul liberal.

USR PLUS ar putea renunţa în anumite condiţii la solicitarea ca Florin Cîţu să nu mai fie premier, declara liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu.

Moşteanu spunea, într-un interviu la RFI, că s-ar impune „nişte acte adiţionale" la protocolul de funcţionare a coaliţiei, legate în special de modul de demitere a unui ministru.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .