12 august 2020

Orban şi Cîţu, chemaţi la Cotroceni

Gabriel Pecheanu

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Ludovic Orban şi Florin Cîţu la o şedinţă despre rectificarea bugetară.

Sursă foto: Mediafax

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va avea miercuri, 12 august a.c., ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu privire la rectificarea bugetară cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, şi cu Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu”, a anunţat Preşedinţia.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni şi că sunt solicitări de creştere a alocărilor bugetare pentru Ministerul Transporturilor, pentru investiţii judeţene şi locale, pentru Sănătate, Educaţie şi Agricultură.

„Cu siguranţă rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni. Ministerul Finanţelor va finaliza raportul privind starea economică şi bugetară, chiar astăzi împreună cu domnul ministru al Finanţelor o să mai purtăm discuţii cu miniştri, ordonatorii principali de credite, privitoare la rectificarea bugetară. Din solicitările pe care le avem sunt solicitări pertinente de creştere a alocărilor bugetare pe zona investiţiilor în infrastructura de transport, sunt solicitări de la Ministerul Transporturilor, investiţiilor judeţene şi locale. Aici este vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice", a afirmat Ludovic Orban.

El a precizat că vor fi alocate sume suplimentare în domeniul Sănătăţii, Educaţiei, Agriculturii, în acest ultim caz va fi o majorare a bugetului petnru plata despăgubirilor către fermieii afectaţi de secetă.


 

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .