13 februarie 2020

Ordonanţa privind alegerile anticipate, tot nepublicată, la o săptămână după ce a fost emisă. Şeful cancelariei prim-ministrului: Lipseşte decizia premierului

Alina Mihai

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat joi că ordonanţa de urgenţă privind organizarea alegerilor anticipate, una dintre cele 25 de OUG-uri aprobate săptămâna trecută, va fi trimisă spre publicare la Monitorul Oficial atunci când va decide premierul Ludovic Orban.

Sursă foto: Mediafax

"În momentul de faţă nu există o decizie a prim-ministrului legată de acest act normativ, în momentul în care prim-ministrul va decide va fi trimisă la publicare în Monitorul Oficial", a spus Dancă. Acesta a precizat că actul îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a fi trimisă la publicare, însă mai e nevoie de decizia premierului.

Guvernul a adoptat, săptămâna trecută, o ordonanţă de urgenţă pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen, care prevede, printre altele, posibilitatea votării la orice secţie, indiferent de domiciliu, dublarea numărului de parlamentari în Diaspora, dar şi posibilitatea organizării alegerilor parlamentare în aceeaşi zi cu cele locale. 

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, săptămâna trecută, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că ordonanţa de urgenţă adoptată marţi de Guvernul Orban pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen este o schimbare mascată a sistemului electoral, ceea ce nu poate fi acceptat. Kelemen a mai spus că, dacă va fi publicat în Monitorul Oficial, actul normativ trebuie atacat la Curtea Constituţională.

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .