30 iunie 2020

Persoanele condamnate definitiv pentru corupţie rămân fără pensie specială

Gabriel Pecheanu

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, proiectul care prevede că nu vor putea beneficia de pensie specială persoanele condamnate definitiv pentru corupţie.

Sursă foto: Mediafax

Decizia Camerei Deputaţilor a fost luată cu 292 de voturi „pentru”, în timp ce un deputat nu şi-a exercitat votul.

„Se introduce interdicţia de a lua pensie specială dacă eşti condamnat definitiv pentru fapte de corupţie. Azi încheiem un proces destul de serios prin care Parlamentul, cu bune, cu rele, a ascultat vocea cetăţenilor. (...) Sunt foarte mulţi care calcă pe bec şi sunt condamnaţi iar ulterior se bucură bine-merci de aceste privilegii. Am auzit şi unele observaţii. Îi invit pe colegii mei care le-au făcut să pună osul la treabă şi să vină cu un proiect de lege şi vom vota”, a spus ulterior votului liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, unuui dintre inţiatori.

Potrivit proiectului, iniţiat de deputaţii PNL Florin Roman şi Romeo Nicoară, nu vor beneficia de pensie de serviciu judecătorii CCR, membrii corpului diplomatic şi consular al României, personalul aeronautic civil navigant, membrii Curţii de Conturi, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, personalul de specialitate criminalistică, tehnicienii criminalişti, militarii, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special, funcţionarii publici parlamentari care au o condamnare definitivă pentru corupţie.

Legea urmează să fie trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .