16 ianuarie 2020

Planul Nicuşor Dan cade? Un liberal ameninţă USR şi PLUS: Ne vom măsura puterile separat/ Proiectata revenire la două tururi schimbă situaţia în Bucureşti

Alexandru Costea | Alina Mihai

Fostul consilier general PNL Ciprian Ciucu a reacţionat, joi, la anunţul premierului privind angajarea răspunderii pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. ” Vlad, Nicuşor, ne vom măsură puterile separat, apoi ne vom alia în consiliile locale”, le-a transmis el lui Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan. Ceea ce vrea să le transmită de fapt liberalul este că, în cazul în care se va ajunge la două tururi de scutin la alegerile din Bucureşti, nu ar mai fi nevoie de o alianţă a partidelor de dreapta pentru a o învinge pe Gabriela Firea, iar PNL, USR şi PLUS pot avea candidat separat. În consecinţă, se va califica în turul al doilea cel mai bun dintre ei.

Sursă foto: Mediafax

”Vom avea două tururi la locale, asa cum este corect dpdv democratic. Vlad, Nicuşor, ne vom măsură puterile separat, apoi ne vom alia în consiliile locale şi vom scăpa de ciuma roşie. Apoi avem patru ani ca să ne dovedim competenţi”, a scris pe Facebook Ciprian Ciucu, fost consilier general PNL.

Ciucu şi-a anunţat, în august 2018, intenţia de a candida pentru funcţia de primar al Capitalei, precizând că are susţinerea PNL. El a fost numit, la începutul lunii decembrie, preşedinte al Agenţiei Funcţionarilor Publici.

Executivul a luat decizia, în şedinţa de joi, de a-şi angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, a anunţat premierul Ludovic Orban.

„În urmă cu peste doi ani de zile am iniţiat un proiect de lege pentru a transpune dorinţa oamenilor de îmbunătăţire a modului de alegere a primarilor şi de conferire a unei legitimităţi acestor primari, prin impunerea obligaţiei ca primarii să fie aleşi cu 50%+1 dintre cetîţenii care îşi exprimă votul. Proiectul a fost parcat neregulamentar printr-o decizie a BPR la o comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea proiectului de lege. (...) Ca atare stimaţi colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege de alegerea primarilor în două tururi”, a spus Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

 

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .