20 noiembrie 2020

PMP vrea două noi ministere: Inovare şi Digitalizare şi relaţia cu R. Moldova

Gabriel Pecheanu

PMP insistă pe necesitatea de a avea două ministere noi în Guvernul României, unul pentru Inovare, Digitalizare şi Inteligenţă artificială, „pentru că e important să ţinem pasul cu noile tehnologii”, iar celălalt pentru relaţia cu Republica Moldova.

Sursă foto: Mediafax

„Am insistat pe necesitatea de a avea două ministere noi în Guvernul României. Ministerul pentru Inovare, Digitalizare şi Inteligenţă Artificială. Pentru că este important să ţinem pasul cu noile tehnologii şi să le folosim pentru a ne dezvolta. Ministerul pentru relaţia cu R. Moldova. Acesta trebuia înfiinţat demult. Relaţia cu românii de peste Prut este mai mult decât importantă, este o datorie pe care statul român o are faţă de cei care sunt, în fapt, parte a naţiunii române”, afirmă Eugen Tomac.

El precizează că o altă prioritate a PMP la Guvernare este alocarea a 1,5% din PIB pentru Cultură.

„Avem obligaţia, în vreme de criză, să susţinem românii creativi care ne promovează cultura. Este responsabilitatea noastră să ne protejăm patrimoniul cultural. Este inacceptabil ca în anul 2020, clădirea simbol din centrul Bucureştiului, unde în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1859 s-a votat Unirea, să fie astăzi o ruină. Starea în care se află astăzi Hotelul Concordia ilustrează perfect dezinteresul politicienilor faţă de tot ceea ne reprezintă ca naţiune”, conchide preşedintele PMP.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .