02 decembrie 2019

PNL face primul pas către alegerile anticipate? Asumarea răspunderii, o sabie cu două tăişuri

Mediafax

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că Guvernul Orban îşi va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor. Ministrul Justiţiei va merge la CEDO pentru a prezenta situaţia justiţiei din România.

Sursă foto: Mediafax

Şeful statului a participat la şedinţa de conducere a PNL, iar conform unor surse, le-a transmis liberalilor că el personal susţine alegerile anticipate şi le-a trasat liberalilor sarcina de a continua o relaţie politică corectă cu alianţa USR-PLUS, susţinătoarea acestei idei. În acest context, el le-a amintit liberalilor că principalul adversar este PSD. 

Partidele conduse de Barna şi Cioloş au anunţat încă de la votul acordat Guvernului Orban că va oferi un mandat de tranziţie PNL, iar prioritatea să fie declanşarea alegerilor anticipate, pentru instalarea unui guvern cu mai multă legitimitate.

„Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători şi pe trecerea de la doi la patru ani în ce priveşte şcolarizarea pentru INM. Această corectare a legislaţiei pe Justiţie este necesară cât mai urgent pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută şi de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce priveşte recursul compensatoriu, motivarea este dată de creşterea ratei de recidivă a celor eliberaţi. Ştim că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranţa oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare ameninţă viaţa de zi cu zi a românilor”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Vicepremierul a anunţat, totodată, că ministrul Justiţiei se va deplasa la CEDO pentru a prezenta situaţia justiţiei din România.

„Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situaţiei din România. În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brăţări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Naţională a Penitenciarelor, personal de probaţiune, dar şi pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut!”, a subliniat Turcan.

www.monitorulpartidelor.ro, parte a trustului MEDIAFAX, vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii dar şi analize din politică. Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să daţi LIKE paginii noastre de Facebook.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .