22 ianuarie 2020

PNL: Săptămâna viitoare vom elimina pensiile speciale aşa cum am promis

Alina Mihai

Secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu (PNL), a afirmat că săptămâna viitoare pensiile speciale vor fi eliminate, iar pentru că Guvernul are majoritate, se va ţine de promisiune. Legea privind eliminarea pensiilor de serviciu intră la vot final în Camera Deputaţilor, pe 28 ianuarie, după ce Comisia pentru muncă a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale. Magistraţii şi grefierii sunt primele categorii afectate de posibilitatea eliminării pensiilor speciale, iar în replică au anunţat că recurg la proteste ample.

Sursă foto: Mediafax

Potrivit liberalului Cristi Barbu, legea iniţiată de PNL va ajunge la vot final în sesiunea extraordinară convocată de preşedintele României. 

"O scurtă istorie a pensiilor speciale sună cam aşa:

- inventate prin 2001 de către PDSR, strămoşul actualului PSD,

- se acordă în baza unei legi speciale şi nu pe baza legii pensiilor

- în prezent sunt vreo 7 legi care prevăd acordarea de pensii speciale pentru diverse categorii profesionale

- cuantumul pensiei nu ţine cont de contribuţia plătită şi în multe cazuri suma pe care o primeşte pensionarul special ajunge să depăşească salariul pe care îl primea acelaşi om când muncea

Săptămâna viitoare, legea iniţiată de Partidul Naţional Liberal în urma cu mai bine de doi ani, ajunge la vot final în sesiunea extraordinară convocată de preşedintele României.

Avem majoritate şi vom elimina pensiile speciale aşa cum am promis!", a scris Cristi Barbu, pe pagina de Facebook.

Începând de astăzi, Tribunalul Municipiului Bucureşti (TMB) şi Curtea de Apel Bucureşti (CAB) şi-au suspendat activitatea, pe perioadă nedeterminată, mii de dosare aflate pe rolul acestor instanţe fiind blocate.

Şi sindicatele grefierilor au anunţat un amplu protest, faţă de eliminarea pensiilor de serviciu, iar miercuri, între orele 10.00 şi 12.00 nu vor lucra, anunţând că, începând cu data de 27 ianuarie, va fi întreruptă activitatea în instanţe şi parchete, la nivel naţional.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .