29 octombrie 2020

Politicienii români, reacţie după atentatul de la Nisa: S-a atins o limită care impune măsuri ferme

Gabriel Pecheanu

S-a atins o limită care impune măsuri ferme împotriva celor care devin, din nefericire, o ameninţare pentru cetăţenii europeni, spune liderul PMP, Eugen Tomac, după atentatul terorist de la Nisa.

Sursă foto: Mediafax

„Atacul terorist de la Nisa obligă Uniunea Europeană să-şi revizuiască urgent abordarea în ceea ce priveşte acest nou tip diabolic de ameninţare la adresa cetăţenilor. Condamn cu toată forţa acest atac barbar împotriva unor oameni nevinovaţi ce se aflau în Catedrala Notre Dame din Nisa. Orice suspect cu simpatii fandamentaliste trebuie îndepărtat de pe teritoriul UE. S-a atins o limită care impune măsuri ferme împotriva celor care devin, din nefericire, o ameninţare pentru cetăţenii europeni”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Şi preşedintele USR, Dan Barna, reacţionează.

„Îmi exprim solidaritatea cu cetăţenii francezi afectaţi din nou de flagelul terorismului şi al radicalizării. Atacurile de astăzi arată că suntem încă departe de înlăturarea acestor provocări cu care ne confruntăm de mult prea mult timp şi pe care le putem elimina doar împreună. Uniunea Europeană şi întreaga lume trebuie să lupte pe aceleaşi voci şi cu aceleaşi arme pentru ca astfel de manifestări să rămână definitiv în urmă. Extremismul de orice fel, religios sau politic, nu îşi are locul în societăţile noastre”, afirmă Barna.

Un atacator înarmat cu un cuţit a ucis trei persoane, printre care şi o femeie care a fost decapitată, şi a rănit alte câteva joi, într-o biserică din oraşul francez Nisa.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .