27 mai 2020

Premierul cere miniştrilor finalizarea achiziţiei de măşti pentru elevi şi persoane defavorizate

Gabriel Pecheanu

Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniştrilor Muncii, Sănătăţii şi Educaţiei, în şedinţa de miercuri a Guvernului, să finalizeze achiziţia de măşti de protecţiei pentru elevi şi persoanele defavorizate.

Sursă foto: Mediafax

Aveţi grijă că aveţi obliaţia de a finaliza procedura de licitaţie şi de a şi distribui măştile. Ministerul Educaţiei, cel târziu până pe 1 iunie măştile trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi datele de la autorităţile locale, iar aici trebuie să se mişte rapid direcţiile de sănătate, trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie, astfel încât să putem să distribuim măştile persoanelor aflate în stare de vulnerabilitate”, a cerut în şedinţa de Guvern premierul Ludovic Orban.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că Ministerul Muncii trebuie să mai dea unele avize, apoi va fi declanşată licitaţia.

La rândul ei, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a dat asigurări că până pe data de 2 iunie, atunci când elevii revin pentru cursurile de pregătire, în fiecare unitate de încvăţământ să existe măşyile necesare.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .