28 ianuarie 2020

Primul partid care dă înapoi în privinţa eliminării pensiilor speciale: Nu este firesc ca în prag de alegeri să ajungem să luăm nişte decizii populiste

Diana Grigore

ALDE transmite, pe Facebook, că proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ar trebui redezbătut în Comisia de muncă şi că partidele politice ar trebui să ajungă la un consens şi să nu mai ia decizii populiste în prag de alegeri, deoarece nu se rezolvă astfel problema bugetară.

Sursă foto: Mediafax

„ALDE consideră că pentru un astfel de proiect ar trebui ca toate partidele parlamentare să meargă în comisiile de specialitate pentru a exista o discuţie serioasă cu privire la schimbarea sistemului privind pensiile speciale. Nu este firesc ca în prag de alegeri să ajungem să luăm nişte decizii populiste care nu rezolvă în niciun fel problema bugetară şi care afectează mai multe categorii profesionale. De aceea, ALDE susţine ca astăzi, în Camera Deputaţilor, proiectul de lege să fie retrimis în comisiile de specialitate pentru a fi dezbătut şi analizat împreună cu reprezentanţii categoriilor profesionale vizate”, se arată în postarea ALDE de pe Facebook.

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu subliniază că în cazul magistraţilor ar trebui să existe un regim care să le dea confortul necesar pentru a putea fi independenţi.

„Astăzi ar trebui să intre la vot în Camera Deputaţilor proiectul privind eliminarea pensiilor speciale. Din păcate, vedem foarte mult populism în abordarea acestui subiect, iar acest lucru are consecinţe în spaţiul public (printre care protestele din justiţie). Din punctul ALDE de vedere, în cazul sistemului de justiţie nu trebuie neglijat dezechilibrul existent, care afectează grefierii şi personalul auxiliar. Totodată, în cazul magistraţilor, trebuie să existe un anumit regim care să le dea confortul necesar, pentru a avea totală independenţă în exercitarea atribuţiilor şi responsabilităţilor pe care le au”, se mai arată în postarea ALDE.

Camera Deputaţilor se reuneşte, marţi, în sesiune extraordinară pentru a dezbate şi vota în plen proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale. Ludovic Orban a declarat că iniţiativa ar trebui rediscutată în comisia de muncă, deoarece nu este de acord cu propunerile deputatului PSD Adrian Solomon care prevăd eliminarea pensiilor speciale şi ale sportivilor sau oamenilor de cultură, propuneri care au fost acceptate în comisie.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .