07 ianuarie 2020

Primul sondaj pentru alegerile de la Primăria Capitalei. Gabriela Firea, învinsă de orice candidat al Alianţei USR-PLUS

Alexandru Costea

Vlad Voiculescu, susţinut de PLUS pentru a candida la Primăria Capitalei, a prezentat, marţi, un sondaj de opinie din care reiese că este la egalitate cu Nicuşor Dan, care are susţinerea USR Bucureşti pentru calitatea de candidat comun al Alianţei USR-PLUS.

Sursă foto: Mediafax

”Dacă Alianţa USR PLUS ar avea un candidat şi acesta ar fi Vlad Voiculescu, candidatul Alianţei ar câştiga la o distanţă semnificativă alegerile din Bucureşti dacă alegerile ar fi într-un singur tur. Procentul meu ar cu 7% peste cel al Gabrielei Firea. Vedem, de asemenea, în acest sondaj, că dacă Nicuşor Dan ar fi candidatul ALianţei, rezultatul ar fi acelaşi”, a declarat Vlad Voiculescu, în timp ce prezenta un sondaj de opinie.

Potrivit acestuia, cercetarea sociologică comandată de PLUS relevă că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Bucureştiului, 35% dintre respondenţi au arătat că ar vota cu candidatului Alianţei USR PLUS în persoana lui Vlad Voiculescu, în timp ce 28% ar vota cu Gabriela Firea, iar 23% cu candidatul PNL, Rareş Bogdan. 8% dintre respondenţi au răspuns că nu s-au decis/nu sunt siguri cu cine să voteze, în timp ce 6% au arătat că nu ar merge la vot.

Data limită până la care trebuie desemnat candidatul comun al Alianţei este 15 martie.

Sondajul a fost efectuat în perioada 4-19 decembrie 2019, la cererea PLUS, de Cult Research, care a realizat metodologia de eşantionare a datelor, colectarea şi raportul frecvenţelor. Datele au fost colectate prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) pe un eşantion reprezentativ de 1.124 de bucureşteni cu drept de vot la alegeriler locale. Marja de eroare a eşantionului este de +/-2,9%, la un nivel de încredere de 95%. Metoda de eşantionare folosită a fost una aleatorie simplă.

 

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .