01 iunie 2020

PSD, ALDE şi Pro România, tot mai aproape de o alianţă electorală

Gabriel Pecheanu

PSD, ALDE şi ProRomânia sunt tot mai aproape de a forma o alianţă electorală. Liderul PSD Bucureşti şi preşedintele interimar al partidului, Gabriela Firea şi Marcel Ciolacu, au admis această variantă, însă condiţia celui din urmă pentru Pro România este ca Victor Ponta să nu mai atace partidul care ”l-a făcut premier şi i-a oferit posibilitatea de a candida la prezidenţiale”.

Sursă foto: Mediafax

Liderul PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat că înainte de declanşarea pandemiei au avut loc întâlniri între reprezentanţii social-democraţilor şi cei de la ALDE şi Pro România pentru formarea unei alianţe electorale.

„Am avut înainte de pandemie câteva întâlniri legate perspectiva încheierii unor alianţe politice şi / sau electorale. S-au desprins câteva idei, şi anume o posibilă colaborare atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare. Avem puncte comune. Sunt, fireşte, şi câteva subiecte care ne despart, unul mai stringent. Într-adevăr, pandemia a oprit aceste discuţii. Nu le-aş spune negocieri, pentru că uneori cuvântul negociere poartă în sine şi o notă peiorativă. Pare că eşti, cumva, în situaţia în care ce dai, ce primeşti. Repet, poate fi interpretat ca un sentiment care în sine nu este foarte plăcut”, a declarat duminică seara Gabriela Firea la B1 TV.

La rândul său, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că susţine o aianţă cu partidele conduse de Victor Ponta, şi Călin Popescu Tăriceanu, însă o decizie în acest sens trebuie luată de către partid.

"Categoric. E important ca noi să nu ne îndepărtăm de agenda cetăţeanului, pentru că lumea este înspăimântată de criza economică mai mult decât de pandemie", a precizat liderul PSD, într-o intervenţie la Antena 3, însă a subliniat că aceasta este opinia sa şi nu exprimă o decizie a partidului.


De asemenea, Ciolacu a subliniat că o eventuală preluare a guvernării de către PSD în alianţă cu formaţiunile lui Ponta şi Tăriceanu trebuie să fie însoţită de un program clar de guvernare centrat pe măsurile de relansare a economiei după pandemie.

"Am avut discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Ponta. Este adevărat, mai plăcută cu domnul Tăriceanu. Sunt nişte excese din partea domnului Ponta, i-am spus că nu este normal, având în vedere şi trecutul comun, să fie făcute anumite afirmaţii, atacuri împotriva membrilor sau PSD , partid care l-a făcut premier şi i-a oferit posibilitatea de a candida la prezidenţiale. Să ne facem că uităm trecutul din PSD? Eu nu o să mai accept atacuri. Am încheiat, totuşi, conversaţia într-o notă optimistă", a mai spus Ciolacu. 

 

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .