26 iulie 2021

PSD îi cere lui Florin Cîţu să se retragă din Guvern până la Congresul PNL

Gabriel Pecheanu

Social-democraţii îi cer lui Florin Cîţu să-şi delege atribuţiile de premier, conform legislaţiei, în perioada campaniei electorale din partid rămasă până la Congresul PNL din 25 septembrie: „Cîţu nu mai are capacitatea de a-şi exercita atribuţiile în mod obiectiv”.

Sursă foto: Mediafax

„PSD solicită premierului Florin Cîţu să facă un pas în spate şi să-şi delege atribuţiile de premier, conform legislaţiei în vigoare, în perioada campaniei electorale din partid rămasă până la Congresul PNL din 25 septembrie. Delegarea atribuţiilor de premier către un alt membru al guvernului, de regulă către un vicepremier, este o procedură uzuală, folosită în trecut de alţi premieri ai României. Nu credem că preşedintele Iohannis s-ar opune unei asemenea decizii care are ca scop protejarea actului de guvernare”, potrivit unui comunicat de presă.

Social-democraţii susţin că premierul nu mai are capacitatea de a-şi exercita atribuţiile în mod obiectiv.

„PSD consideră că aceasta este o soluţie care ţine departe guvernarea de scandalul uriaş generat de lupta pentru putere din PNL. Scandalul <Cîţugate>, în care premierul a folosit resursele Guvernului pentru campania sa din partid, precum şi pelerinajul la Palatul Victoria al primarilor PNL pentru a face troc cu fonduri publice în schimbul votului pentru şefia partidului constituie dovezi temeinice că premierul Cîţu nu mai are capacitatea de a-şi exercita atribuţiile în mod obiectiv, afectând astfel în mod deosebit de grav interesele comunităţilor locale tăiate de pe lista rectificării bugetare. Cerem ca preşedintele Iohannis să îşi întrerupă îndelungata vacanţă pentru a-l convinge pe premier să accepte această măsură care reprezintă o barieră de protecţie a guvernării României faţă de interferenţele toxice produse de scandalul politic din PNL”, se mai arată în comunicatul PSD.

Mioara Costin, consilier al premierului, a demisionat din funcţie, decizia de eliberare din funţie fiind publicată joi în Monitorul Oficial. Decizia precizează că este vorba de eliberarea din funcţie la cerere.

Mioara Costin ar fi creat documentul strategiei de comunicare anti-Orban, cu antetul Guvernului, apărut recent în spaţiul public. Documentul preciza ce fel de mesaje trebuie transmise, persoanele care trebuie să vorbescă public, ce direcţie ar trebui să aibă comunicarea sau o serie de îndrumări legate de media.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .