10 februarie 2020

PSD intră în febra Congresului. Va fi stabilită data alegerilor. Marcel Ciolacu, aşteptat să-şi anunţe candidatura la şefia partidului

Teodor Bobei

Marcel Ciolacu a declarat că luni, PSD va decide data pentru Congresul partidului, după consultările cu membrii organizaţiei naţionale. Liderul social democrat a mai afirmat că tot în cursul săptămânii viitoare va lua o decizie în privinţa candidaturii pentru conducerea PSD. Totodată, Gabriela Firea a cerut organizaţiei Naţionale PSD să-l susţină pe Ciolacu la şefia partidului.

Sursă foto: Mediafax

„Am un defect. Nu pot să fiu mincinos. Am aflat de propunerea pe care avea să o facă doamna Firea acum câteva minute în birou. Este normal ca mă o onorează şi mă obligă. E este normal sa încep sa discut cu colegii mei şi sa luăm o decizie. Vreau luni să decidem data Congresului. Nu aş fi candidat fără susţinerea celei mai puternice Organizaţii. Era exclusă oricum orice candidatură la orice Congres dacă nu aveam susţinerea voastră", a transmis Marcel Ciolacu, duminică, în cadrul Conferinţei PSD Bucureşti.

Liderul interimar al PSD a mai precizat că în cursul săptămânii va lua o decizie în privinţa candidaturii la şefia PSD în cadrul Congresului.

„Nu vreau să fac aceleaşi greşeli pe care le-au făcut alţii. Cu certitudine săptămâna viitoare voi face acest anunţ dacă voi întra în aceasta cursa. Vreau sa găsim formula de echipă cea mai bună astfel încât în următoarele doua bătălii electorale PSD nu sa între în turul doi, ci să câştige alegerile", a mai spus Ciolacu.

Firea a solicitat organizarea Congresului PSD pe 29 februarie: Amânarea ne face rău

„Consider că amânarea în sine a unui Congres ne face rău. Să propunem organizaţiei Naţionale a PSD să stabilim o dată certă pentru Congres. Sunteţi de acord să propunem conducerii naţionale a PSD data, care a mai fost vehiculată în spaţiul public, data de 29 februarie pentru organizarea Congresului PSD?", a întrebat Gabriela Firea, duminică, în cadrul conferinţei PSD Bucureşti.

Membrii filialei PSD Bucureşti prezenţi în sală au aprobat propunerea Gabrielei Firea. 

„Vă propun, dragi colegi, ca astăzi să-l susţinem pe domnul Marcel Ciolacu în funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat", a mai adăugat Gabriela Firea.

În cadrul Conferinţei PSD Bucureşti urmează să fie stabilită delegaţia care va participa la Congresul PSD.

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .