12 februarie 2020

PSD joacă la ofsaid. Tactică pentru a împiedica anticipatele: Lipsa cvorumului

Cosmin Pirv

Deputatul PSD Daniel Suciu a declarat, marţi, că nu exclude varianta ca PSD să nu participe la şedinţa de învestire a guvernului Orban. O decizie în acest sens va fi luată după ce se vor termina audierile miniştrilor în comisiile de specialitate.

Sursă foto: Mediafax

Deputatul PSD Daniel Suciu susţine că desemnarea lui Ludovic Orban ca premier nu este constituţională, iar o decizie privind participarea parlamentarilor PSD la şedinţa de învestire a guvernului va fi luată miercurea viitoare.

„Miercurea viitoare vom avea o şedinţă în care vom stabili care este conduita parlamentarilor PSD vizavi de acest subiect. Luăm în calcul inclusiv să nu mergem la această şedinţă, pentru că noi credem că desemnarea domnului Ludovic Orban din nou ca şi premier nu este în conformitate cu spiritul Constituţiei”, a declarat Daniel Suciu.

Potrivit acestuia, PSD şi Pro România au în acest moment majoritate în Parlament ceea ce înseamnă că pot influenţa cvorumul de şedinţă, astfel încât şedinţa de învestire a Cabinetului Orban 2 să nu se poată ţine. 

„Există o majoritate formată din membri ai PSD şi Pro România care au făcut inclusiv o propunere de premier comună şi la care se mai adaugă şi alţi parlamentari care împărtăşesc viziunea noastră. Vom discuta şi cu aceşti parlamentari, care nu sunt nici membri PSD, nici membri Pro România”, a mai spus Daniel Suciu.

Birourile Permanente Reunite (BPR) au stabilit că audierile miniştrilor în comisii vor avea loc în zilele de 17, 18 şi 19 februarie, iar în 24 februarie, este programat votul în plen, de la ora 16.00.

Premierul Ludovic Orban a depus, luni, în Parlament, lista miniştrilor ce vor face parte din noul Executiv. Este vorba despre aceiaşi miniştri din Cabinetul Orban 1, iar programul de guvernare a fost actualizat.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .