16 octombrie 2020

PSD nu susţine modificarea Legii 544: Nu e o prioritate

Gabriel Pecheanu

Social-democraţii care au iniţiat proiectul de modificare a Legii 544/2001 îşi vor retrage semnăturile, PSD nesusţinând această iniţiativă: „Nu e o prioritate”.

Sursă foto: Mediafax

„Referitor la propunerea legislativă privind modificarea legii 544, PSD nu susţine această iniţiativă. Semnatarii din partea PSD îşi vor retrage semnatura. Nu e o prioritate pentru PSD această lege”, transmit social-democraţii.

Şi Florin Roman şi-a retras semnătura de pe proiectul de modificare a legii 544/2001, în urma criticilor potrivit cărora iniţiativa ar limita accesul la informaţiile publice şi ar da posibilitatea autorătăţilor să refuze accesul pe motiv că informaţiile sunt solicitate cu „rea-credinţă”.

Potrivit proiectului de lege, iniţiat de Vlad Bontea Vlad, Claudiu Ilişanu, Eliza-Mădălina Ştefănescu şi Vişan George, deputaţi PSD, precum şi de Florin Roman, PNL, autorităţile sau instituţiile publice au dreptul să refuze motivat comunicarea informaţiilor cerute în condiţiile în care acestea conţin date cu caracter personal ce nu pot fi anonimizate ori în condiţiile în care aceste informaţii „sunt solicitate cu rea-credinţă”.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .