26 iunie 2020

PSD propune „o taxă tip Robin Hood pe supra-profitul distribuitorilor de gaze”

Gabriel Pecheanu

PSD a propus în Parlament „o taxă tip Robin Hood pe supra-profitul distribuitorilor de gaze, pentru că românii nu trebuie să plătească factura incompetenţei liberale”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a social-democraţilor.

Sursă foto: Mediafax

„Guvernarea Orban a sufocat economia şi a stabilit un record negru de 10 mii de şomeri pe zi la final de mai. Numărul locurilor de muncă distruse va ajunge la peste 600.000 la final de iunie, iar ceea ce e mai rău abia acum urmează”, se arată în postarea PSD.

Potrivit social-democraţilor, euro e cotat aproape de 5 lei în a doua parte a anului, „deci vin scumpiri masive”.

„Oamenii nu mai au economii din care să trăiască. PNL le-a promis românilor că facturile la gaze scad în urma liberalizării, dar marii furnizori străini menţin preţurile mărite. De aceea, PSD a propus în Parlament o taxă tip Robin Hood pe supra-profitul distribuitorilor de gaze. Românii nu trebuie să plătească factura incompetenţei liberale”, se mai arată în postare.

Guvernul a luat, în şedinţa de joi, măsuri pentru a definitiva liberalizarea pieţei gazelor naturale.

„Sunt convins că această liberalizare va duce la o scădere cu un procent între 10-15% şi mă aştept ca în perioada imediat următoare, în cursul lunii iulie, cel mai târziu la începutul lunii august, acest lucru să se vadă şi în facturile cetăţenilor”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .