09 iulie 2020

PSD, reacţie la apelul lui Iohannis

Gabriel Pecheanu

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a spus, joi, că „românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluţii concrete”, iar singurul apel la responsabilitate pe care trebuie să-l facă acum preşedintele este faţă de guvernul Orban, „să nu mai fure şi să renunţe la abuzuri”.

Sursă foto: Mediafax

„Singurul apel la responsabilitate pe care trebuie să-l facă acum preşedintele este faţă de guvernul Orban, să nu mai fure, să renunţe la abuzuri şi să guverneze pentru români şi nu doar pentru propriile interese electorale. Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluţii concrete. Apreciem deschiderea de acum a preşedintelui Iohannis spre dialog, dar este prea puţin şi prea târziu”, a declarat Lucian Romaşcanu.

Referitor la Legea carantinei şi izolării, el a mai spus că Parlamentul munceşte să corecteze „toate încălcările fragrante de drepturi şi libertăţi propuse de guvern”.

„Indiferent cât de mult încearcă preşedintele să dea vina pe toată lumea, pe români, pe clasa politică, pe Parlament, pe greaua moştenire, Klaus Iohannis nu de poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său, de jaful făcut în timp ce românii stăteau în case, de distrugerea premeditată a economiei, de suferinţele privocate românilor lăsaţi în afara spitalelor”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Klaus Iohannis a spus, joi, că „virusul e real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege şi nici nu dispare de la sine”, motiv pentru care şeful statului a făcut apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autorităţile să acţioneze în cazul pandemiei.

Şeful statului a anunţat că a transmis Parlamentului, conform legii, informarea privind starea de urgenţă instituită pe întregul teritoriu al României prin cele două decrete, semnate pe 16 martie şi, respectiv, 14 aprilie, document care prezintă în mod sintetic şi transparent acţiunile şi iniţiativele pe care le-am avut pe perioada stării de urgenţă pentru a atinge obiectivele prioritare urmărite, respectiv protejarea sănătăţii cetăţenilor, limitarea efectelor pandemiei, protejarea şi relansarea economiei.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .