16 iulie 2021

PSD: România a alocat de două ori mai puţini bani pentru educaţie din PNRR decât alte state

Cosmin Pirv

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susţine că România a alocat de două ori mai puţini bani pentru educaţie în comparaţie cu celelalte state: „Dacă asta înseamnă România Educată, atunci din nefericire vom rămâne în continuare la coada clasamentului”.

Sursă foto: Mediafax

„România a alocat de 2 ori mai puţini bani pentru educaţie din PNRR decât celelalte state europene care au alocat în medie circa 25%, conform datelor puse la dispoziţie de Comisia Europeană. Dacă asta înseamnă România Educată, atunci din nefericire vom rămâne în continuare la coada clasamentului. La fel ca alocare din PIB pentru educaţie, România este pe ultimele locuri la alocarea din PNRR pentru educaţie”, a scris pe Facebook europarlamentarul PSD.

Acesta reaminteşte că, în varianta PNL a planului, publicată la finalul anului trecut, se alocau doar 3,18% pentru educaţie.

„Doar după ce amendamentul meu pentru alocarea a minim 10% pentru educaţie a trecut de Parlamentul European şi după insistenţele noastre, guvernanţii s-au gândit să crească suma. Din păcate, guvernanţii l-au păcălit şi pe Klaus Iohannis, făcându-l să creadă că alocarea din PNRR ar fi realizată la iniţiativa lor”, a mai scris Victor Negrescu.

Europarlamentarul susţine că la fel se întâmplă şi în alte domenii: „statele membre au alocat în medie circa 25% pentru sănătate, de 3 ori mai mult decât au alocat guvernanţii din PNRR, 5% pentru construcţii sociale, nimic în România, 14% pentru competenţe sau 8% pentru protecţie socială”.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .