03 martie 2021

Reacţia premierului, după decizia în dosarul „10 august”

Gabriel Pecheanu

Premierul Florin Cîţu a spus miercuri că, în calitate de cetăţean, este dezamăgit de decizia luată în dosarul „10 august” şi a anunţat că aşteaptă opinia experţilor cu privire la eventualele căi de atac.

Sursă foto: Mediafax

„Este o decizie a Tribunalului şi nu pot să comentez decât ca cetăţean. Sunt dezamăgit, e adevărat, când vedem că în România nimeni nu a tras în noi în Decembrie, nimeni nu răspunde pentru mineriade şi avem iar un eveniment în care e foarte greu să găsim resposabili. În ceea ce mă priveşte mă voi asigura că niciodată cetăţenii României nu vor mai avea de suferit de pe urma unui stat abuziv, aşa cum a fost în aceste situaţii”, a declarat premierul la finalul şedinţei de Guvern de miercuri.

Acesta a precizat că a vorbit despre acest caz cu ministrul Justiţiei.

„Am stat de vorbă cu ministrul Justitţiei, vom vedea dacă mai există alte căi de atac, dacă se poate face ceva, vă daţi seama că aştept opinia experţilor în această situaţie”, a mai spus şeful Guvernului.

Marţi, Tribunalul Bucureşti a respins cererea DIICOT privind dosarul „10 august”. Asta înseamnă că ancheta DIICOT în cazul şefilor Jandarmeriei rămâne închisă.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .