23 aprilie 2021

Recomandarea lui Iohannis: Bicicleta, mersul pe jos sau transportul public

Gabriel Pecheanu

Preşedintele Klaus Iohannis, care a ajuns vineri cu biciclata la palatul Cotroceni, alăturându-se astfel campaniei Vinerea Verde, a recomandat folosirea mijloacelor de transport alternativ, a mersului pe jos sau folosirea transportului în comun, chiar pe ploaie, care „nu a dăunat nimănui”.

Sursă foto: Mediafax

„Oraşele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Încurajez pe toţi românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ, este sănătos şi decongestionează traficul. Pe bicicletă este foarte sănătos, te mişti mult mai uşor în trafic, ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca şi cu maşina personală, iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui”, a spus preşedintele.

Campania Vinerea Verde a fost lansată în prima parte a lunii martie de Ministerul Mediului, cu scopul de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale şi pentru încurajarea transportului alternativ.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .