28 iulie 2021

Replica lui Cîţu pentru Orban

Gabriel Pecheanu

Premierul Florin Cîţu se declară mâhnit de declaraţia lui Ludovic Orban, potrivit căruia cine a stabilit ţintele de vaccinare trebuia să le urmărească. Pe de altă parte, premierul anunţă că, indiferent de rata de infectare, nu va mai închide pieţele şi mall-urile pentru vaccinaţi.

Sursă foto: Mediafax

Cîţu, întrebat dacă îl sperie estimarea potrivit căreia la finalul lunii septembrie noile infectări vor ajunge la 1.500 de cazuri pe zi, a spus că ar dori să nu se ajungă acolo.

Însă, dacă va creşte rata de infectare, restricţiile se vor reduce.

Pe de altă parte, prim-ministrul declară că nu pot exista restricţii pentru cei vaccinaţi, însă totul depinde de rata de infectare din perioada următoare.

„Nu voi mai inchide pieţele agro-alimentare şi mall-urile. Nu vom închide economia, garantez asta”, a spus Cîţu, marţi seara, la Digi24.

În ce priveşte rata de vaccinare, premierul a spus că „e OK”.

Referitor la declaraţia lui Ludovic Orban, care a spus că cine a stabilit ţintele campaniei de vaccinare trebuia să le urmărească, premierul a precizat că ţintele nu sunt ale unei guvernări, ci estimări venite de la specialişti: „M-a mâhnit declaraţia. Aş fi vrut să ştiu ce a făcut d-l Orban pentru campania de vaccinare”.

Întrebat, de asemenea, despre „premierea” celor vaccinaţi cu bonuri valorice sau loterii, Cîţu a spus că a văzut aceste soluţii şi în alte ţări: „dau câteva rezultate, dar nu ştiu dacă cele scontate. Putem să încercăm artificii, dar trebuie să înţelegem că trebuie să susţinem vaccinarea”.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .