05 august 2020

Replica PNL: Aleşii locali ai PSD fug ca dracul de tămâie

Gabriel Pecheanu

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, susţine că „aleşii locali ai PSD fug ca dracul de tămâie de sigla partidului” şi că pleacă din Partidul Social Democrat pentru că au fost abandonaţi de conducerea centrală a formaţiunii.

Sursă foto: Mediafax

„Aleşii locali ai PSD fug ca dracul de tămâie de sigla partidului, conştienţi ca aceasta a devenit o adevarată piatră de moară, pentru a fi realeşi în funcţiile de primar sau de preşedinte al Consiliului judeţean. În foarte multe locuri din ţară, unde au afişat materiale de promovare, aleşii locali ai PSD nu au afişat sigla partidului, iar cei care au făcut-o, au pus o sigla minunsculă, aproape neobservabilă. Mai mult, aleşii locali PSD promovează omul, nu partidul, motiv care îngrijorează conducerea PSD”, a declarat Florin Roman.

El a amintit de o ordonanţă de urgenţă din 2014, care a legalizat, pentru o perioadă de 45 de zile, traseismul politic, permiţând aleşilor locali să migreze de la un partid la altul, fără să-şi piardă mandatul.

Efectul OUG 55/2014 a fost trecerea a peste 5.000 de aleşi locali, dintre care 552 de primari, de la un partid la altul, 80% dintre ei migrând spre PSD.

„Să ne reamintim totuşi, dacă e să vorbim de mită electorală, de celebra ordonanţă de urgenţă dată de guvernul PSD, după spargerea USL, prin care, peste 500 de primari de la alte partide au sărit în barca PSD, principalul argument folosit de PSD fiind alocările guvernamentale pentru investiţii. Deşi justiţia s-a pronunţat asupra caracterului ilegal al acelei ordonanţe care a schimbat practic voinţa cetăţenilor, exprimată la vot, PSD a călcat în picioare democraţia. Mulţi dintre aleşii locali ai PSD s-au săturat ca munca din comunităţile lor să fie distrusă de imaginea dezastruoasă a partidului de la nivel central, de lupta pentru conducerea partidului între baronii roşii vechi şi noi. Din aceste motive vă pleacă primarii domnule Ciolacu, pentru că aţi uitat de ei şi i-aţi abandonat, la fel ca şi pe cetăţenii, pe care îi reprezintă. Din acest motiv va temeţi de alegeri şi fugiţi de urne”, a conchis liderul deputaţilor liberali.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a acuzat pe liberali că îi mituiesc pe primarii social-democraţi, cărora le promit „bani în schimbul sfintei adeziuni la PNL”, iar cine nu cedează este ameninţat şi şantajat. El afimă că va depune plângere penală la DNA împotriva reprezentanţilor PNL.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .