06 iulie 2020

Rodeanu, lui Orban: Numiţi un medic în fruntea DSP Galaţi. Dacă nu reuşiţi, vă cer ca managementul să fie asigurat de un medic militar

Gabriel Pecheanu

Deputatul USR Bogdan Rodeanu i-a transmis, luni, premierului Ludovic Orban că DSP Galaţi nu este condusă de un medic, ci de directorul economic şi i-a cerut să numească „o conducere stabilă”. În caz contrar, Rodeanu i-a cerut lui Orban ca managementul DSP Galaţi să fie asigurat de un medic militar.

Sursă foto: Mediafax

„Galaţiul trece prin cea mai grea situaţie de la apariţia primelor cazuri de infectare cu COVID-19. (...) Peste tot în România, autorităţile medicale se confruntă cu revenirea accelerată a epidemiei. Însă Galaţiul este un caz deosebit pentru că Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică funcţionează fără a avea la conducere un specialist, într-o perioadă atât de dificilă. În luna aprilie, în plină stare de urgenţă, la conducerea DSP Galaţi a fost numit un medic din Argeş care nu s-a prezentat la postul atribuit în Galaţi. Ca urmare, conducerea DSP Galaţi este asigurată în prezent de directorul economic al Direcţiei, care nu este medic şi nici titular pe postul său. (...) Nu transformaţi Galaţiul într-o a două Suceavă, doar pentru că autorităţile din subordinea dumneavoastră nu reuşesc să numească la DSP Galaţi o conducere stabilă, cu persoane capabile să managerieze o situaţie epidemiologică de o asemenea gravitate”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de Bogdan Rodeanu premierului Ludovic Orban.

El a adăugat că Guvernul României a reuşit să identifice şi să numească rapid în funcţii publice de conducere în Galaţi persoane ”cu susţinere politică, dar cu abilităţi neprobate pentru posturile respective” şi a dat ca exemplu Filiala Teritorială Galaţi a ANIF, SGA Galaţi sau chiar al doilea post de subprefect al judeţului Galaţi.

„Vă cer să daţi dovadă de responsabilitate şi de aceleeaşi operativitate şi pentru Direcţia de Sănătate Publică Galaţi care, repet, nu are la conducere un medic, nici măcar pe perioada unui interimat. Dacă nu reuşiţi să identificaţi şi să numiţi în cel mai scurt timp un medic care să managerieze activitatea DSP Galaţi astfel încât instituţia să iasă cât mai rapid din perioada de provizorat, atunci vă cer să faceţi diligenţele astfel încât managementul DSP să fie asigurat de un medic militar sau o echipă de medici militari, această soluţie dovedindu-se eficientă în cazurile în care a fost folosită, cel mai cunoscut fiind cel al Spitalului Judeţean Suceava”, a adăugat Rodeanu.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .