14 iunie 2021

Rodeanu susţine că a fost provocat să împingă un activist civic, în timp ce era filmat

Gabriel Pecheanu

Deputatul USR PLUS Bogdan Rodeanu susţine că doi membri ai unui ONG din Galaţi, dintre care unul fost membru PLUS, au intenţionat să-i însceneze un scandal, respectiv să provoace o reacţie violetă din partea parlamentarului, în timp ce scena era filmată de unul dintre ei.

Sursă foto: Mediafax

„Este confirmarea unei agresiuni fizice premeditate şi cu mai multe intenţii din partea autorilor. Pe scurt, doi reprezentanţi ai Asociaţiei pentru Mişcarea Impicare Civică Galaţi mau aşteptat mai mult de o oră şi m-au abordat. Mi-a atras foarte mult atenţia o solicitare care se poate interpreta ca o instigare la încălcarea legii. Cerea date cu caracter personal ale membrilor noştri. Aşa ceva este ilegal. S-a comporat violent şi provocator. Aştepta o reacţie pe măsură din partea mea, la fel de violetă, agresivă sau măcar una de apărare care să conţină aceste element, dar mi-am păstrat calmul şi nu am generat scenariul pe care ei şi-l doreau. Unul filma încontinuu şi probabil că dacă aş fi reacţionat în maniera dorită de ei, probabil ştirile erau altele - <Deputatul Bogdan Rodeanu agresează un adevărat activist civic>”, declară Bogdan Rodeanu.

Potrivit unei filmări postată de Rodeanu, Stănică Ambrinoc, fost membru PLUS, l-a aşteptat pe Rodeanu în faţa biroului parlamentar şi i-a cerut acestuia baza de date a membrilor USR PLUS Galaţi.

În urma refuzului parlamentarului, Ambrinoc a încercat să-i blocheze accesul lui Rodeanu în biroul său de parlamentar şi l-a împins. În tot acest timp, un alt membru al organizaţiei non-guernamentale îi filma pe cei doi.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .