01 octombrie 2020

Scandal fără precedent la Sectorul 1. Poliţia s-a autosesizat

Gabriel Pecheanu

Este scandal fără precedent după alegerile din Capitală: imagini cu persoane care intră într-o cameră unde par să fie depozitate buletinele de vot au apărut în spaţiul public, iar PSD cere reluarea votului. Poliţia Bucureşti s-a autosesizat, iar în timpul nopţii zeci de oameni au protestat.

Sursă foto: Mediafax

În spaţiul public au apărut imagini în care mai multe persoane intră într-o cameră unde par să fie depozitate voturi şi chiar pleacă cu documente din sediul Biroului Electoral din Sectorul 1.

În aceste condiţii, liderul PSD Marcel Ciolacu cere reluarea votului şi demisia ministrului de Interne Marcel Vela.

„Este incredibil la 30 de ani de democraţie ca Jandarmeria şi Poliţia să facă aşa ceva. Astăzi ar trebui să îşi dea demisia iar Ministerul Public să se autosesizeze şi să începă strângerea de probe. Oricum sesizăm şi noi”, a spus Ciolacu, la Antena 3.

Şi Gabriela Firea spune că alegerile în Capitală au fost fraudate.

„Am prezentat câteva argumente în sprijinul ideii că alegerile au fost fraudate în Bucureşti. Poate şi în alte zone ale ţării”, a spus Firea.

Cei doi susţin reluarea alegerilor în Capitală.

După ce imaginile au apărut în spaţiul public, poliţiştii dij cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Sectorul 1- Secţia nr. 4, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au demarat verificări, pentru stabilirea situaţiei de fapt.

În noaptea de miercuri spre joi zeci de persoane au mers la BES 1 şi au protestat. Oamenii au cerut şi ei reluarea votului.

Manifestanţii au scandat „Vot furat, anulat”.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .