03 martie 2020

Schimbare de atitudine la PSD faţă de unul dintre „inamicii” Gabrielei Firea. Costel Alexe, aviz pozitiv în comisiile de specialitate ale Parlamentului

Ana Petrescu

Costel Alexe, propus pentru portofoliul Mediului, a fost avizat pozitiv, marţi, în comisiile parlamentare de specialitate. Au fost 19 voturi „pentru” şi 18 „împotrivă”.

Sursă foto: Mediafax

Este al doilea ministru propus, până acum, care primeşte aviz favorabil în comisii. Înaintea lui, Nicolae Ciucă propus la Apărare a fost avizat pozitiv de comisiile de specialitate.

În schimb, Lucian Heiuş, propus la Finanţe, a fost avizat negativ în forurile legislative de specialitate. Avizele pe care le primesc cei propuşi în Guvernul Cîţu nu sunt obligatorii. Audierile vor dura timp de trei zile, de marţi până joi.

Pe 17 februarie, Costel Alexe a fost avizat negativ în comisii, când a fost propus în Guvernul Orban 2.

Senatorul afiliat PSD Daniel Zamfir i-a spus, la audierile de marţi, lui Costel Alexe să nu mai manipuleze opinia publică pe tema poluării. În replică, ministrul propus pentru Mediu a afirmat că speră ca Zamfir să nu se priceapă la economie la fel de bine ca la mediu.

Subiectul poluării a fost abordat în comisii după ce Costel Alexe a anunţat, luni, că toate staţiile pe care le deţine Ministerul Mediului au înregistrat duminică noaptea depăşiri ale nivelului maxim admis de poluare. El a adăugat că poluarea a fost generată în principal de un incendiu izbucnit la Crevedia, dar şi de incendiul de la Gara de Nord.

Războiul pornit la începutul anului între ministrul Mediului şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a dus pe tema nivelului ridicat al poluării din Capitală. Costel Alexe i-a transmis, în mediul online, primarului general că ar trebui să se mute în Capitală, pentru a vedea că locuitorii acestui oraş „pur şi simplu inhalează otravă”. La rândul său, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a invitat joi pe ministrul Costel Alexe, la o reuniune de lucru pe tema combaterii poluării.
 

Calendarul audierilor din Parlament 

La începutul săptămânii viitoare va fi o nouă şedinţă a conducerii Parlamentului, în care se va stabili ziua votului de învestire în plenul reunit pentru Cabinetul Cîţu.

Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

Singura schimbare în Guvernul Cîţu este la Ministerul Finanţelor. PNL l-a propus pe Lucian Heiuş, deputat PNL de Hunedoara, membru în Comisia de Buget-Finanţe şi vicelider al grupului liberalilor din Camera Deputaţilor.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .