13 octombrie 2021

Silviu Predoiu: Domnul Cioloş confundă pe cei 15% (din cei 30% dintre românii ce au ales să voteze) cu întreg poporul

Gabriela Antoniu

Silviu Predoiu, iniţiator al proiectului "România, Implică-te", afirmă că nominalizarea lui Dacian Cioloş ca premier a readus în prim plan neînţelegerile dintre PNL şi USR, dar sub o altă formă, care devoalează încă o dată distanţă între vorbe şi fapte a politicianului român.

Sursă foto: Mediafax

“Mulţumită contribuţie valoroase a domnului preşedinte Iohannis la rezolvarea crizei guvernamentale, concretizată în nominalizarea domnului Cioloş, starea conflictuală dintre PNL şi USR (PLUS) a revenit brusc în actualitate dar, de această dată, într-o formă răsturnată. Adică tot felul de vorbitori, din ambele tabere, recunoscând că s-au spus o serie de lucruri dure, că s-au rostit vorbe grele, vecine cu insulta, că s-au formulat acuze grave, ne asigură însă că .... . şi aici este aici: <toate lucrurile pot fi depăşite, toate neînţelegerile>, <este nevoie de mai multe organizaţii>, <declaraţiile publice (nn adică recital de înjurături reciproce) au fost doar puncte de plecare pentru negocieri>, <trebuie să vedem cum se ne poziţionăm dincolo de declaraţii publice>, <

Silviu Predoiu subliniază că, în ciuda declaraţiilor publice că nu vor exista discuţii între PNL şi USR pentru formarea unui nou guvern, acestea nu necesită protocolul coaliţiei nu a fost denunţat, aşa cum s-ar vrea să se înţeleagă.

“Mai mult decât atât, tot în aceste zile aflăm că acel <nu acceptăm nicio formulă în care domnul Cîţu rămâne premier>, dar şi răspunsul conform căruia <nu mai avem ce discuta cu USR-ul dacă votează moţiunea de demitere a guvernului>, nu înseamnă, aşa cum cetăţeanul naiv şi-ar putea închide, că protocolul coaliţiei a fost denunţat! Nu, nici pe departe, membrii coaliţiei au votat doar demiterea guvernului coaliţiei, adică la lor, pentru a îndepărta pe premierul care, la rândul său, concediase miniştrii partenerului. Doar atât, nimic mai mult! “, Punctează Silviu Predoiu.

În opinia sa, politicienii care fac declaraţii contradictorii, chiar dacă invocă interesul cetăţeanului, sunt, de fapt, lipsiţi de responsabilitate, ştiu acest lucru, dar nu le pasă, deoarece absenteismul votului este singura sancţiune la adresa lor.

“Aaaa, şi să nu uităm, în caz că nu merge varianta Cioloş, USR-ul nu va mai accepta niciodată pe domnul Cîţu ca premier, dar ar putea fi de acord cu orice alt politician propus pentru această poziţie de partid la cărui preşedinte este chiar domnul Cîţu. Oare politicianul român de astăzi chiar nu sesizează incoerenţele ce îi însoţesc <pas cu pas> atât vorbele cât şi faptele? Chiar nu realizează că nu există încredere şi susţinere, dar nu spune în acelaşi timp că nimic din ce afirmă nu trebuie luat în serii, că nu există principii, nici valori, nici reguli sau norme ci doar interes? Iar acelea doar ale lor, nu ale noastre, chiar dacă de dimineaţa până seara ne vorbesc de interes cetăţeanului? Cetăţeanul care astăzi trece printr-un dezastru sanitar generat de lipsa lor de responsabilitate şi de dezinteresul lor pentru poporul pe care îl invocă din două în două fraze. Eu cred că sunt conştienţi de ce fac. Şi mai cred că nu le-a trecut pentru că ştiu că maximul de sancţiune pe care o vor primi va fi un şi mai mare absenteism la următoarele alegeri ”, avertizează stimulează şef adjunct al SIE.

Silviu Predoiu remarcă, totodată, că Dacian Cioloş vorbeşte despre un mandat încredinţat de popor, deşi matematică arată că cele 15 procente obţinute de USR la alegerile parlamentare nu sunt populare pe care îl invocă.

“În rest toate bune, ei au treabă, lucrează pentru cetăţean, au <răspunderea mandatului încredinţat de popor>, al angajamentelor luate faţă de acesta, aşa cum nu luminează domnul Cioloş care confundă pe cei 15% (din cei 30% dintre românii ce au ales să voteze) cu întreg poporul. Nu, domnule Cioloş, cei 15% care au votat pentru propunerile tale electorală înseamnă şi că 85% dintre cei care au mers la urne au fost împotriva lor. Parşivă matematică asta, nu-i aşa? ”, Conchide Silviu Predoiu.

 

 

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .