02 iulie 2020

SONDAJ: Gabriela Firea pierde teren în faţa lui Nicuşor Dan

Elena Crangasu

Nicuşor Dan e clasat cu 9 procente mai sus în preferinţele bucureştenilor, faţă de Gabriela Firea, pentru scaunul de primar al Capitalei. Sondajul INSCOP arată că bucureştenii sunt deranjaţi de aglomeraţia din trafic, mai apoi, poluarea şi corupţia din administraţie. Sondajul a fost cerut de PNL, partid ce îl susţine pe Nicuşor Dan.

Sursă foto: Mediafax

Un sondaj realizat de INSCOP arată că Nicuşor Dan câştigă teren şi Gabriela Firea începe să îşi strângă din bagajele de la Primărie. Sondajul cerut de PNL îl clasează pe Nicuşor cu 9 procente mai sus în preferinţele bucureştenilor. Conform rezultatelor, tu, ca bucureştean, consideri că cea mai mare problemă a Capitalei este aglomeraţia din trafic, mai apoi, poluarea şi corupţia din administraţie. Mai degrabă crezi că lucrurile merg într-o direcţie proastă decât bună? Sondajul aşa arată.

Participanţii la studiu au fost întrebaţi pe cine ar alege dacă pentru funcţia de primar al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidaţi, adversarii politici Nicuşor Dan şi Gabriela Firea. 54,4% au ales candidatul PNL, USR-PLUS şi PMP, iar 45,6% pe Gabriela Firea, susţinută de PSD, ALDE şi Pro România.

Metoda de cercetare folosită a fost interviu prin intermediul chestionarului, datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), pe un eşantion de 1120 de personae.

Procentul bucureştenilor care au spus că vor veni la vot şi au exprimat o opţiune este de 67,3% din eşantion.

Întrebaţi dacă din punct de vedere adminitrativ, lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună sau greşită, doar 40,3% s-au arătat optimişti, iar 56,1% nu prea mai văd cale de rezolvare, cu Firea la conducere.

Ce îi deranjează cei mai tare pe bucureşteni e aglomeraţia din trafic, poluarea şi corupţia din administraţie, dar şi infracţionalitatea, mizeria din oraş, lipsa parcărilor, drumurile proaste, lipsa spaţiilor verzi, construcţiile ilegale sau costurile la întreţinere.

 

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .