02 decembrie 2020

Sondaj USR-PLUS: Cum v-aţi simţi dacă fiica sau fiul dvs s-ar căsători cu un membru PSD sau PNL?

Gabriel Pecheanu

USR PLUS a lansat un sondaj de opinie în care întreba, printre altele cum s-ar simţi repondenţii cum s-ar simţi dacă fiul ori fiica acestuia s-ar căsători cu un membru sau simpatizant PSD sau PNL.

Sursă foto: Mediafax

„Cum v-aţi simţi dacă fiica/fiul dumneavoastră s-ar căsători cu cineva care este membru sau simpatizant PSD”, este una dintre întrebări.

Aceeaşi solicitare se referă şi la situaţia cu membrii sa simpatizanţii PNL.

Ca variante de răspuns sunt trecute „deloc confortabil”, „nu prea confortabil”, „oarecum cobnfortabil”, „foarte confortabil” şi „nu ştiu/nu răspund”.

„Alegerile se apropie, însă la USR-PLUS facem mai mult decât să ne pregătim de alegeri. Ne pregătim şi pentru ce urmează. Mai ales într-o perioadă atât de complicată precum cea de acum. În acest sens, am pornit un parteneriat cu doi cercetători în ştiinţe politice pentru o cercetare extinsă despre opiniile celor mai importanţi oameni ai USR-PLUS, voi. Cercetarea este utilă atât pentru noi ca mişcare politică, cât şi pentru cercetarea academică în sociologie politică”, se arăta în corpul mailului trimis de USR PLUS.

cele două formaţiuni informau că studiul se va desfăşura în mai multe etape.

„Vă vom trimite trei chestionare de completat, în diverse momente. Toate chestionarele sunt scurte şi se pot parcurge în 8 până la 12 minute. Ce este important este să participaţi la cercetare cât mai curând posibil, pentru că nu vom putea primi răspunsuri decât pentru un interval de câteva zile. În primă instanţă, doar de astăzi până înainte de alegerile de duminică.  Cercetarea este complet anonimă şi în acord cu cele mai înalte standarde etice şi de confidenţialitate. Nu vă vom cere date cu care puteţi fi identificaţi personal şi nu avem nevoie de astfel de date. În schimb, avem nevoie de un cod simplu şi pe care îl puteţi ţine minte uşor, pentru a putea lega răspunsurile între ele, aşa că vă vom cere ultimele câteva cifre din numărul de telefon pentru colectarea de date. După colectarea datelor şi înainte de orice analiză, codul va fi şters şi răspunsurile voastre nu vor avea niciun element de identificare”, transmiteau liderii USR PLUS.

Echipa de campanie a oprit sondajul de opinie.

„E un proiect al unor cercetători din mediul academic, nu o cercetare internă. Dimineaţă cînd am văzut chestionarul am decis să îl oprim”, spune Liviu Iolu, responsabil pe comunicare al campaniei electorale USR PLUS.

E-mailul a fost trimis de pe adresa oficial a formaţiuniii condusă de Dacian Cioloş.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .