07 aprilie 2021

Stănescu: Cîţu inventează Comitetul de Vândut Iluzii

Gabriel Pecheanu

Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate este doar un exerciţiu de imagine, afirmă secretarul general al PSD, Paul Stănescu: „Prin comitetul acesta inutil, Cîţu doar îşi cumpără timp pentru propria sa agendă şi creează false aşteptări românilor”.

Sursă foto: Mediafax

„Cîţu inventează Comitetul de Vândut Iluzii. Într-un act disperat şi iresponsabil de a arăta că are lucrurile sub control, premierul Cîţu a anunţat sfârşitul pandemiei de la 1 iunie şi constituirea unui comitet care ne va aduce la o viaţă normală.

<Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate> este doar un exerciţiu de imagine. Normalitatea nu o stabileşte Cîţu prin comitetul lui. Toţi specialiştii spun, fără vreun dubiu, că nu putem previziona un orizont de timp exact pentru revenirea la o viaţă socială normală”, transmite secretarul general al PSD, PAul Stănescu.

El menţionează că sunt mulţi factori pe care guvernanţii nu îi pot controla şi care trebuie luaţi în considerare: gradul de vaccinare, testarea în masă, evoluţia virusului, mutaţiile lui.

„Ca să-şi mai îndrepte imaginea rău şifonată de măsuri aberante de restricţie, precum închiderea magazinelor de la ora 18.00, a plusat şi ne-a anunţat că gata, de la 1 iunie intrăm în normalitate. De ce era nevoie de un astfel de comitet? Adică până acum ministerele şi guvernul nu au avut în vedere revenirea la normalitate? Nu asta este misiunea guvernului penelisto-userist? Prin comitetul acesta inutil, domnul Cîţu doar îşi cumpără timp pentru propria sa agendă şi creează false aşteptări românilor. Ce promite nu este deloc un act de responsabilitate. Faptul că nu s-a consultat nici cu useriştii, nici măcar cu colegii lui liberali, arată cât de personală îi este agenda. În spatele acestui exerciţiu de imagine stă o luptă politică internă acerbă, între liberali şi liberali, între liberali şi userişti, în funcţie de care se iau decizii politice aberante. Conflictele din interiorul coaliţiei nu aduc niciun bine românilor. Când ei se luptă pentru putere România sărăceşte”, conchide liderul social-democrat.

Premierul Florin Cîţu a anunţat luni înfiinţarea unui comitet interministerial care să asigure „revenirea la normalitate” din 1 iunie.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .