19 februarie 2020

SURSE: PSD merge pe strategia blocării anticipatelor. CEx al PSD a stabilit să boicoteze învestirea Guvernului Orban 2

Ana Petrescu

Comitetul Executiv al PSD a votat, miercuri, să boicoteze reînvestirea Guvernului Orban 2 prin neprezentarea lunea viitoare, în sala plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Sursă foto: Mediafax

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, potrivit surselor citate. Social-democraţii motivează că trebuie aşteptată decizia CCR privind conflictul Preşedinţie-Parlament cu privire la desemnarea lui Ludovic Orban ca premier, pentru a doua oară de către Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a declarat, marţi, că nu poate garanta sută la sută că va fi cvorum în plenul reunit de luni pentru votul de învestire a Guvernului, pentru e posibil să fie „pesedişti care vor chiuli de la serviciu”.

Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie, de la ora 16.00.

Tot luni, Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei sesizarea conflictului între preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcţia de premier

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .