08 aprilie 2021

Tanczos Barna a testat Dacia Spring: Sper să pornească revoluţia maşinilor electrice în România

Gabriel Pecheanu

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a mers, joi, la serviciu cu Dacia Spring, noul model 100% electric al brandului auto naţional: „Sper să pornească cu adevărat revoluţia maşinilor electrice în România şi să scoatem astfel poluarea din oraşe”.

Sursă foto: Mediafax

Tánczos Barna a renunţat la maşina cu motor termic pentru a veni la serviciu. Demnitarul a testat Dacia Spring, noul model 100% electric al brandului auto naţional.

„A fost o experienţă interesantă şi am rămas plăcut impresionat. Modelul electric al celor de la Dacia oferă exact ceea ce promite, este o maşină ideală pentru transportul urban sau naveta pe distanţe medii şi, cel mai important, este un model cu emisii zero. Mă bucur că, în sfârşit, un mare producător auto oferă un model 100% electric la un preţ accesibil cât mai multor clienţi. Şi sper ca acest element, coroborat cu ecotichetul pe care îl oferim prin Programul Rabla Plus, care reduce, practic, la jumătate preţul maşinii, să pornească cu adevărat revoluţia maşinilor electrice în România şi să scoatem astfel poluarea din oraşe”, spune ministrul Barna Tánczos.

Uzina Dacia a deschis precomenzile pentru modelul electric Spring din 20 martie. Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021.

Maşina este echipată cu o motorizare 100% electrică şi beneficiază de o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP (305 km conform ciclului WLTP urban.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .