11 august 2020

Tăriceanu: Dacă de voie bună nu înţelegi, poate înţelegeţi de frică

Gabriel Pecheanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că majorarea pensiilor cu 40 la sută, aşa cum prevede legea, nu este măsură negociabilă: „Dacă de vorba bună nu înţelegi, poate înţelegeţi de frică".

Sursă foto: Mediafax

„Mă tot gândesc cum să-i convingem pe Iohannis şi Orban că mărirea pensiilor cu 40%, cât prevede legea, nu este negociabilă”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El spune că o majorare a pensiilor cu 14% nu acoperă nici măririle de preţuri sau că o mărire integrală va salva zeci sau poate sute de mii de locuri de muncă.

„Cei doi nu par să înţeleagă sau să fie mişcaţi de argumentele mele. Astăzi le spun aşa: dacă voi veţi da doar o mărire de 14% (în loc de 40%) asta înseamnă că respectaţi legea doar în procent de 35%. Pedeapsa pentru voi este că meritaţi ca şi pensionarii să respecte tot 35% din ordinele pe care voi le daţi. Dacă de vorba bună nu înţelegi poate înţelegeţi de frică”, a adăugat liderul ALDE.

În opinia preşedintelui ALDE, rectificarea anunţată de Guvernul Orban reprezintă tăierea bugetului de pensii.

„De ce? Pentru că în bugetul asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute sumele necesare măririi pensiilor cu 40% dacă ne luăm după ce spunea Orban pe 16 decembrie 2019 („am prevăzut sumele necesare pentru creşterea de la 1 septembrie a pensiilor, aşa cum dispune legea”), dar şi cum confirma şi Cîţu în aprilie („majorarea pensiilor cu 40% rămâne prevăzută în buget”). Orice rectificare negativă pe care o va face Guvernul Iohannis – Orban înseamnă că, de fapt, ei fură banii pensionarilor şi îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicaţie firmelor de partid”, a conchis Tăriceanu.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .