29 iunie 2020

Tăriceanu: Dascălul, preotul şi primarul pot convinge persoanele din mediul rural să poarte mască

Gabriel Pecheanu

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că „dascălul, preotul şi primarul pot convinge oamenii din mediul rural să poarte mască mult mai uşor decât poate să o facă panica trâmbiţată zilnic de autorităţi”.

Sursă foto: Mediafax

„Am scris şi voi continua să scriu despre efectele negative ale panicii ca singură metodă de promovare a măsurilor de protecţie împotriva coronavirusului. Pare că asta e singura cale pe care guvernanţii o ştiu. Mai ţineţi minte când au decretat starea de urgenţă? Ca să bage spaima în noi au scos pe străzi militarii cu mitraliere şi TAB-uri de parcă mitralierele puteau omorî virusul. Încă de la început guvernanţii noştri au jucat cartea panicii şi a spaimelor. Oare nu există alte metode de a-ţi convinge cetăţenii că este nevoie, măcar pentru o perioadă, de purtarea măştilor şi evitarea aglomeraţiilor? Eu cred că da”, a scris Tăriceanu, pe Facebook, luni.

Liderul ALDE este de părere că actualul guvern ar trebui să ia mai multe măsuri, pentru a răspândi extinderea infecţiilor cu noul coronavirus.

„1. Dea românilor vulnerabili măştile de care au nevoie.

2. Rescrie campania de avertizare în care investesc sute de milioane de lei.

3. Apeleze la intelectualitatea rurală pentru o campanie de conştientizare a necesităţii de purtare a măştilor. Cred că dascălul, preotul şi primarul pot convinge oamenii mult mai uşor decât poate să o facă panica trâmbiţată zilnic de autorităţi, pentru că guvernanţii sunt percepuţi că nu fac decât să joace sceneta “Petrică şi lupul” şi oamenii nu mai au încredere.

4. Pot să scoată militarii şi poliţia pe stradă, dar nu pentru amenzi, ameninţări sau intimidări, ci pentru acelaşi proces educaţional. Cred că este mai convingător un poliţist sau un militar care întinde o mască unei persoane care nu poartă spunându-i „Vă rog să o purtaţi! E spre binele tuturor!” decât un agent care îşi scoate carnetul de amenzi şi începe să le împartă în stânga şi în dreapta. Sper că au înţeles deja că amenzile nu funcţionează”, mai scrie Tăriceanu.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .