09 iulie 2020

Tăriceanu: Sloganul IMM INVEST, din greşeală în greşeală spre victoria finală

Gabriel Pecheanu

Marele program IMM INVEST şi-a găsit, în sfârşit, şi un slogan pe măsură: din greşeală în greşeală spre victoria finală, a declarat, joi, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Sursă foto: Mediafax

„Marele program IMM INVEST şi-a găsit, în sfârşit, şi un slogan pe măsură: din greşeală în greşeală spre victoria finală! Zilele trecute convenţia pe care o semnează cei care vor să ia bani prin IMM INVEST (un fel de cerere de fapt) a fost modificată! Pentru a n-sprezecea oară! Alte hârtii de semnat, alt timp de aşteptat, alte afaceri care îşi închid porţile”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El a propus Executivului să împrumute bani pentru IMM INVEST şi să finanţele companiile prin trezorerie.

„Oare nu ar fi mai simplu ca Ministerul de Finanţe să se împrumute pur şi simplu (tot e singurul lucru pe care ştiu să-l facă!) la băncile la care îi trimit cu mâna întinsă pe români şi să dea ei banii la cele 40.000 de firme pe care pretind că vor să le ajute? Dacă statul român tot garantează împrumuturile, de ce nu luaţi voi banii şi îi daţi prin trezorerii?! Aşa se vor putea finanţa companiile care chiar au nevoie de sprijin şi care nu se vor califica niciodată după criteriile stabilite de bănci. Şi mă refer la cei din domeniile cel mai tare afectate de criza generată de coronavirus: HORECA, transporturi, construcţii, comerţ etc. Altfel, până când companiile vor trece de birocraţia finanţelor şi băncilor va fi prea târziu pentru prea multe companii”, a conchis liderul ALDE.

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .