06 august 2020

Tăriceanu, un candidat cu greutate

Gabriel Pecheanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că va fi candidatul liberal la Primăria Generală a Capitalei: „Nicuşor Dan nu are un profil liberal, (...) Gabriela Firea e social-democrat”. El a mai spus că Bucureştiu are nevoie de oameni cu experienţă şi greutate - „Eu am şi la propriu o anumită greutate”.

Sursă foto: Mediafax

„Am luat decizia să îmi depun candidatura pentru Primăria oraşului Bucureşti. În primul rând, am constatat că în Bucureşti nu există niciun candidat liberal. Nicuşor Dan nu are un profil liberal, iar faptul că e susţinut de PNL e cu totul altceva. Celălalt candidat important, Gabriela Firea, e social-democrat. Eu cred că electoratul liberal are nevoie de un candidat liberal”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a spus că, având în vedere epidemia, „nu este timp de experimente”.

„E nevoie de oameni cu experienţă, de oameni cu greutate – eu am şi la propriu o anumită greutate. Experienţa pe care o am ca premier şi preşedinte al Senatului este extrem de utilă pentru a avea şi pentru a clădi o strategie şi o viziune pentru Bucureşti”, a adăugat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că are şi o responsabilitate faţă de partidul său.

„Nu e firesc ca într-o bătălie generalul să stea numai la birou, în localul de stat major. El trebuie să fie alături de soldaţi. Acesta e şi un îndemn foarte serios la luptă, la competiţie pentru toate organizaţiile ALDE din ţară. (...) Voi fi candidatul liberal de Bucureşti”, a adăugat Tăriceanu.

El a lansat şi o serie de critici aduse primarilor de până în prezent, inclusiv pentru Gabriela Firea, despre care a afirmat că, pe lângă funcţia de edil, avea un alt obiectiv, respectiv că viza şi funcţia de preşedinte al PSD „şi nu de ieri sau de astăzi”.

Totodată, liderul ALDE a explicat de ce au eşuat negocierile cu PSD pentru Bucureşti.

„Discuţiile au vizat şi posturile, dar şi listele. Dacă am fi obţinut ceea ce ne-am imaginat că noi reprezentăm. Adică ALDE e creditat la Bucureşti cu peste 6%... Nu am avut impresia că reprezentarea pe care o vom obţine este suficientă”, a mai spus liderul ALDE.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .