06 iulie 2020

Tomac: Din păcate, PNL, USR şi PMP nu vor avea candidaţi comuni la sectoare

Gabriel Pecheanu

PNL, USR şi PMP nu vor avea candidaţi comuni la sectoare, pentru că oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicuşor Dan decât PSD, susţine liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac.

Sursă foto: Mediafax

„Bucureştenii trebuie să ştie că, din păcate, nu vom avea candidaţi comuni la sectoare, nu vor exista liste comune împotriva PSD. Iar asta se întâmplă pentru că în USR unii oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicuşor Dan decât PSD şi nu vor accepta un Consiliu General ales de el alături de care să-şi facă campanie. Tot ce auziţi public sunt pretexte”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El a precizat că, până la această oră, nu a existat niciodată o întâlnire PNL-USR-PMP pentru a desemna candidaţi şi liste comune împotriva PSD.

„În schimb, avem partide care şi-au lansat candidaţii, acuzându-se reciproc. Nu pot să nu spun un alt adevăr, acela că premierul Orban mi-a împărtăşit propunerea de a avea candidaţi comuni PNL-USR-PMP la sectoare. Din păcate, este tot mai clar că acest lucru nu se va întâmpla, iar în această situaţie ştim bine ce urmează. O campanie sub semnul pandemiei, în care primarii în funcţie îşi vor face propagandă pe bani publici pentru a comunica cât de mult le <pasă> de sănătatea cetăţenilor. Iar noi, ceilalţi, ne vom continua păruiala publică şi căutarea vinovatului pentru eşecul răsunător ce deja se anunţă! PMP în aceste condiţii va face ce trebuie şi vai de soarta celor care ne-au subestimat! Vin vremuri foarte interesante, aşa că luptăm toţi pentru Bucureşti”, a mai scris liderul PMP.

El a mai afirmat că detestă „încercarea aproape disperată” a unor polticieni de a deforma realitatea.

„Este prea multă ipocrizie în jurul alegerilor la primăria Bucureşti. Mai întâi au venit insinuările, apoi acuzaţiile, acum suntem în faza căutării unor vinovaţi pentru eşecul ce se prefigurează. Bucureştenii trebuie să ştie însă adevărul. Primul aspect. Pe Nicuşor Dan nimeni nu-l dorea candidat acum 6 luni. Nici USR, nici PNL. Nicuşor Dan a fost însă abil şi a pregătit terenul din timp în partidul pe care l-a fondat, dar pe care l-a părăsit, pentru că aerul libertăţii politice care i-a unit a fost schimbat cu altceva. Aşa a fost ales candidat al USR Bucureşti. Abia după ce PNL şi-a anunţat public susţinerea pentru Nicuşor Dan, conducerea USR s-a văzut obligată să-şi asume oficial candidatura lui. Recunosc că atunci când nici USR, nici PNL nu luau în calcul serios susţinerea pentru Nicuşor Dan, am avut mai multe întâlniri cu el şi am discutat despre nevoia de unitate în Bucureşti pentru a schimba administraţia PSD”, a adăugat Tomac.

El precizează că l-a asigurat pe Nicuşor Dan de sprijinul PMP.

„În Bucureşti suntem un partid de 10%. Însă pentru a nu exista dificultăţi în negocierile cu ceilalţi actori, am preferat să nu fac publice discuţiile avute. Poziţia noastră a fost constant argumentată de către Preşedintele Băsescu, care are şi autoritatea de fost Primar General al Capitalei”, a completat preşedintele PMP.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .